Menu

Wintersporten op onverwachte locaties

16 februari 2017

BeFit

Het wintersportseizoen is in volle gang. Dan kun je a) zoals elk jaar naar de sneeuw in Val Thorens, de Alpen of pak ‘m beet Verbier gaan. Of
je kiest b) voor een minder voor de hand liggende optie. Nieuwe omgeving, nieuwe ervaringen! Dit is onze top-5.

1. Ruapehu berg, Nieuw-Zeeland
Toegegeven: hij ligt niet naast de deur, Mount Ruapehu in Nieuw-Zeeland. Maar als je weet dat dit de vulkaan was die in de films van The Lord of the Rings als Mount Doom fungeerde – je weet wel, waar Frodo de Ring van Sauron in moest gooien – dan begrijp je dat je deze wintersportervaring niet glad gaat vergeten. Er zijn drie gebieden waar je naar hartenlust kunt skiën en boarden.

2. Dizin, Iran
Bij Iran denk je eerder aan een bloedhete woestijn dan aan besneeuwde vlaktes, maar het is echt de belangrijkste wintersportbestemming van het Midden-Oosten. Het mooiste skigebied is Dizin, in de buurt van Teheran, waar je anders dan in Val Thorens niet bang hoeft te zijn om tegen iemand aan te skiën. Het is op de pistes heerlijk rustig én goedkoop; een dagje skiën kost zo’n € 25.

3. Masik Pass-skiresort, Noord-Korea
Als jong ventje ging Kim Jong-un naar school in Zwitserland. Blijkbaar had hij heimwee naar die tijd, want in 2013 liet de grote leider van Noord-Korea in eigen land een compleet skigebied bouwen. Het Masik Pass-skiresort is een all-inclusive concept met een hotel, heel veel nepsneeuw, negen skipistes, een chalet boven op de berg en een après-skibar, allemaal in jaren tachtig-stijl.

4. Ski Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
Zelfs als de temperatuur buiten 40 graden Celsius aantikt, kun je in Dubai skiën of snowboarden. Dat doe je in het winkelcentrum Mall of the Emirates, dat de grootste overdekte skihal ter wereld herbergt. Verspreid over 22.500 vierkante meter vind je hier vijf pistes, een stoeltjeslift, een funpark en pinguïns. De langste piste telt 400 meter, de zwarte piste heeft een hellingshoek van 35 graden.

5. Mauna Kea, Hawaii
Wie een verblijf in een tropisch surfparadijs wil combineren met een rondje skiën of snowboarden zit goed in Hawaii. Elk jaar wordt de top van de slapende vulkaan Mauna Kea bedekt met een dik pak verse sneeuw en verruilen surfers de golven voor de pistes. Après-skiën doe je op een spierwit strand met een cocktail in je hand, want hé, het is nog altijd Hawaii waar we het over hebben.

Hoe financieel fit ben jij?
Naast een gezond leven wil je ook een gezond pensioen. Door goed op de hoogte te blijven van de markt en hier fl­exibel op in te spelen houden we jouw pensioen in topconditie. Heb je al een pensioen bij BeFrank? Dan kun je op je persoonlijke pensioenpagina zien hoe jouw pensioen er voor staat en vind je de belangrijkste updates. Nog geen pensioen bij BeFrank? Vraag je werkgever naar de mogelijkheden.

 button terug naar BeFit