Menu

Altijd inzicht in de pensioenkosten bij BeFrank

Bij BeFrank leveren we de beste kwaliteit. Tegen een eerlijke prijs. Daar zijn we open over. Kosten van pensioenpremies houden we altijd apart. Zo weten werkgevers en werknemers precies waar ze aan toe zijn.  

Wat betaalt de werkgever?

 • Pensioenpremie
  Bij BeFrank beleggen we de volledige pensioenpremie die betaald wordt. Medewerkers zien dus 100% van dit bedrag terug op hun persoonlijke pensioenpagina.
 • Verzekeringspremie
  Premies voor pensioenverzekeringen brengen we apart in rekening, net als de administratiekosten daarvoor. 
 • Administratiekosten

Hoeveel administratiekosten een werkgever betaalt? Dat hangt af van het aantal werknemers dat meedoet met de pensioenregeling. Meestal betaalt de werkgever administratiekosten van zo’n € 30 tot € 60 per medewerker per jaar. 

 • Eenmalige implementatiekosten

Om het pensioencontract op te nemen in onze systemen rekenen wij eenmalige implementatiekosten. 

Wat betaalt de werknemer? 

 • Beleggingskosten

Om een goed resultaat te behalen, is het belangrijk dat we de beleggingskosten beheersen. Daarom houden we de beleggingskosten laag. Hoe we dat doen? We selecteren alleen fondsen met een lage kostenstructuur. En zonder distributievergoeding. 

Beleggingsfondsen brengen ook kosten met zich mee. Denk aan een management fee en accountantskosten. Die drukken we uit in een percentage: de Lopende Kosten Factor (LKF). Onze fondsbeheerder trekt deze kosten af van de koers van de beleggingsfondsen.

 • Beheervergoeding

Voor het beheer van de beleggingen rekenen we ook kosten: de beheervergoeding. Deze jaarlijkse kosten liggen tussen de 0,12% en de 0,24% over het beheerde vermogen. We verrekenen ze iedere maand met de beleggingen.

 • Aankoopkosten

Tot slot betaalt de fondsbeheerder handelskosten voor het aan- of verkopen van beleggingen. Bij sommige fondsen verrekenen we deze kosten in de koers. De in- en uitstapkosten passen we regelmatig aan de omstandigheden op de markt aan. 

We rekenen geen aanvullende aan- of verkoopkosten voor lifecyclefondsen. Kiest een medewerker ervoor om zelf te beleggen? Dan geldt € 3 per aankooptransactie.