Menu

Duurzaamheid bij BeFrank

Wij geloven in een eerlijk pensioen. Waarbij een gezonde financiële toekomst hand in hand gaat met een gezonde wereld. Daarom investeren we pensioengeld in bedrijven die goed omgaan met mens en milieu. En bieden we de mogelijkheid om de CO2-uitstoot van de beleggingen te compenseren. Ook houden we onze eigen footprint zo klein mogelijk. Bekijk de 3 onderdelen van onze duurzame strategie.

#1 Duurzaam beleggen

Dagelijks groeit ons pensioenvermogen. Met deze beleggingen kunnen we veel impact maken. Daarom beleggen we op een verantwoorde manier én bieden we diverse mogelijkheden voor een nog duurzamer pensioen. Je kiest bij ons uit drie beleggingsvormen: passief, actief of duurzaam (impact). Welke vorm je ook kiest, we investeren altijd in bedrijven die eerlijk omgaan met mens en milieu.

#2 CO2-compensatie

Voor de lifecycles waarin we de pensioenpremies beleggen, kiezen we fondsen met een relatief lage CO2-uitstoot. Op dit moment kunnen we de uitstoot van CO2 nog niet helemaal voorkomen. Maar je kunt bij ons als werkgever de CO2-uitstoot van jouw pensioenregeling wel compenseren door bomen aan te laten planten.

#3 Duurzame bedrijfsvoering

We ondernemen met respect voor natuur en milieu. Daarbij houden we onze eigen CO2-footprint zo laag mogelijk. Tegelijkertijd weten we ook: in onze bedrijfsvoering is altijd nog iets te winnen. Denk aan het verlagen van ons energieverbruik. Of de keuzes die we maken voor ons kantoor en de mobiliteit van onze medewerkers. Sinds april 2024 zijn we nu ook B Corp-gecertificeerd!

Ook je pensioen verduurzamen?

Ontdek wat BeFrank voor jouw organisatie kan betekenen. Vraag je adviseur of neem contact met ons op. Dat kan via telefoon of e-mail. Onze medewerkers staan voor je klaar.