Inloggen met eHerkenning uitgesteld

Update: 24 juni 2020
U heeft hier eerder kunnen lezen dat wij overstappen naar inloggen met eHerkenning (EH). Wij wilden in juli 2020 deze overstap maken maar stellen dit nu uit. U leest hier waarom wij uitstellen en waarom de overstap naar eHerkenning straks toch nodig is.

Waarom wordt inloggen met EH uitgesteld?
Uit navraag bij een aantal van onze klanten blijkt dat nog niet alle klanten klaar zijn voor de overstap naar EH. Wij vinden het belangrijk dat iedereen klaar is op het moment dat wij overstappen. Na de overstap is het namelijk niet meer mogelijk om in te loggen op de huidige manier met gebruikersnaam en wachtwoord. Wij onderzoeken momenteel hoe we de invoering van eHerkenning op een zo eenvoudige manier voor u kunnen inrichten. Daarom stellen we de overstap op dit moment uit.

Waarom straks inloggen met EH?
Het is belangrijk dat alleen de juiste personen bij uw gegevens kunnen. EH zorgt hiervoor. Daarnaast is BeFrank een pensioenuitvoerder in de zin van de Pensioenwet. Daarmee zijn wij een zogenoemde ‘aangewezen organisatie’ volgens de Wet Digitale Overheid (WDO). De WDO gaat ons in de nabije toekomst verplichten om bij onze elektronische dienstverlening gebruik te maken van EH. U kunt straks bij veel instanties alleen nog met EH inloggen, zoals bijvoorbeeld bij UWV en de belastingdienst.

Wanneer dan wel inloggen met EH?
Wanneer wij precies overgaan naar inloggen met EH is nog niet bekend. Staat u bij ons op de mailinglijst? Dan krijgt u minimaal 1 maand van tevoren (uiterlijk in augustus) bericht van ons over de vervolgstappen zodat u op tijd actie kunt ondernemen.

Bent u al klaar voor inloggen met EH? Helemaal goed! U heeft dit niet voor niets gedaan want uiteindelijk zult u op de een of andere manier moeten inloggen met EH. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft over eHerkenning.

Wij houden u op de hoogte van de voortgang via e-mail en onze website.

Meer informatie over aanvragen machtiging eHerkenning
> Lees hier hoe een werkgever u kan machtigen via een ketenmachtiging
> Lees meer over eHerkenning

Tot die tijd logt u in met uw gebruikersnaam en wachtwoord
> Inloggen op het werkgeversportaal