Menu

Overlijden: wat betekent dat voor je pensioen?

Overlijd jij voor je pensioendatum? Dan heeft dat grote impact op je nabestaanden. Ook financieel. Jouw nabestaanden krijgen meestal via je pensioenregeling een maandelijkse uitkering als jij overlijdt. Op deze pagina leggen we je uit hoe dit werkt.

Bekijk de video over wat er met je pensioen gebeurt als je overlijdt:

Partner- en wezenpensioen

Overlijd je tijdens je huidige dienstverband? En dus vóór je met pensioen gaat? Dan ontvangen je nabestaanden een uitkering. Dit noemen we het partner- en wezenpensioen.

Onbepaald partnersysteem

Wil je dat je partner en/of kinderen in aanmerking komen voor het partner- of wezenpensioen? En voor het restitutiebeding? Daar hoef je zelf niets voor te doen.

Mocht jij overlijden, dan onderzoeken wij of er pensioengerechtigden zijn. Wij nemen in dat geval zelf contact op met jouw nabestaanden. Dit noemen we het onbepaald partnersysteem.

Check je nabestaandenpensioen

Bouw je pensioen op bij BeFrank? En wil je weten hoe jouw nabestaandenpensioen is geregeld? Log dan in op je persoonlijke pensioenpagina.

Let op: als je uit dienst gaat, stopt je verzekering

Als je uit dienst gaat, bouw je geen pensioen meer op bij BeFrank. Dan stopt ook je pensioenverzekering. Je nabestaanden hebben dan geen recht meer op een partner- en wezenpensioen via BeFrank. Het restitutiebeding blijft wel gelden. Ook als jij zelf geen pensioen meer opbouwt bij BeFrank.

Restitutiebeding

Naast het partner- en wezenpensioen geldt bij BeFrank een restitutiebeding. Wat dit betekent? Je nabestaanden krijgen 100% van je beleggingskapitaal als jij voor je pensioendatum overlijdt. Wij gebruiken dit bedrag voor de aankoop van extra partner- of wezenpensioen. Dit geldt ook als je al uit dienst bent.