Menu

Kinderen krijgen: wat betekent dat voor je pensioen?

Verwacht jij binnenkort gezinsuitbreiding of heb je kinderen? Dan is het goed om te weten dat in veel pensioenregelingen automatisch een wezenpensioen is verzekerd. Op deze pagina vertellen we je hier meer over.

Heb je kinderen? Dan zijn zij vaak meeverzekerd voor het wezenpensioen. Dit is een uitkering die kinderen krijgen als een van hun ouders overlijdt.

Wezenpensioen

De hoogte van het wezenpensioen is afhankelijk van je salaris, het aantal jaren dat je bij je werkgever werkte en je leeftijd. Kinderen ontvangen het wezenpensioen tot een vastgestelde leeftijd. Hoe hoog die leeftijd is, vind je terug in je pensioenregeling.

Wil je weten wat er precies voor jouw kinderen is geregeld als jij komt te overlijden? Ga dan naar je persoonlijke pensioenpagina.

Je hoeft je kinderen niet aan te melden

Goed om te weten: Bij BeFrank hoef je kinderen niet aan te melden voor het wezenpensioen. Wij kijken namelijk pas bij je overlijden of er nabestaanden zijn. Dit noemen wij het onbepaald partnersysteem.

Ga je uit dienst?

Als je uit dienst gaat, heeft dit gevolgen voor je pensioenverzekering(en). Dit hangt af van of je pensioenregeling voldoet aan de oude of nieuwe pensioenwet.

Onder de oude pensioenwet
Als je uit dienst gaat, stopt deze pensioenverzekering. Je kinderen hebben dan mogelijk geen recht meer op een wezenpensioen als je overlijdt.

Onder de nieuwe pensioenwet
Met de nieuwe pensioenwet blijf je standaard 3 of 6 maanden verzekerd als je uit dienst gaat. Na deze tijd kies je zelf of je deze verzekering wilt houden. Daar kunnen wel extra voorwaarden bij gelden. Je vindt hier meer informatie over op je persoonlijke pensioenpagina.

Kijk voor meer informatie over het wezenpensioen op Overlijden: wat betekent dat voor je pensioen.