Menu

Kinderen krijgen: wat betekent dat voor je pensioen?

Kinderen krijgen heeft geen invloed op je pensioen. Verwacht jij binnenkort gezinsuitbreiding? Dan is het goed om te weten dat in veel pensioenregelingen automatisch een wezenpensioen is verzekerd. Op deze pagina vertellen we je hier meer over.

Heb je kinderen? Dan zijn zij vaak meeverzekerd voor het wezenpensioen. Dit is een uitkering die kinderen krijgen als een van hun ouders overlijdt.  

Wezenpensioen

De hoogte van het wezenpensioen is afhankelijk van je salaris, het aantal jaren dat je bij je werkgever werkte en je leeftijd. 

Kinderen ontvangen het wezenpensioen tot een vastgestelde leeftijd. Hoe hoog die leeftijd is, vind je terug in je pensioenregeling. 

  • Wil je weten wat er precies voor jouw kinderen is geregeld als jij komt te overlijden? Ga dan naar je persoonlijke pensioenpagina.  

Je hoeft je kinderen niet aan te melden

Goed om te weten: Bij BeFrank hoef je kinderen niet aan te melden voor het wezenpensioen. Wij kijken namelijk pas bij je overlijden of er nabestaanden zijn. Dit noemen wij het onbepaald partnersysteem.

Ga je uit dienst?

Je werkgever kiest ervoor om het risico op overlijden voor jou af te dekken. Ga je uit dienst? Dan ben je niet meer verzekerd voor het partner- en wezenpensioen.