Menu

Zo werkt de uniforme pensioenaangifte bij BeFrank

Bij BeFrank kan je je salarisadministratie koppelen aan onze pensioenadministratie. Zo worden mutaties automatisch verwerkt. Dat scheelt je werk én tijd. Hoe werkt de uniforme pensioenaangifte (UPA)?

Als werkgever moet je regelmatig wijzigingen van je medewerkers doorgeven. Denk aan een salarisverhoging, gegevens van een nieuwe medewerker of een verandering van een dienstverband. Dit soort mutaties geef je bij ons makkelijk en snel door via het werkgeversportaal.

Moet je veel mutaties doorgeven? Dan kan je in sommige gevallen kiezen voor een UPA-koppeling met BeFrank.

Wat is de UPA?

UPA staat voor de uniforme pensioenaangifte. Hiermee koppel je je salarisadministratie aan onze pensioenadministratie. Zo worden je mutaties automatisch verwerkt.

Waarom kiezen voor een UPA?

  • De automatische koppeling van je pensioenadministratie en salarisadministratie scheelt jou tijd en werk. Verschillen tussen je pensioen- en salarisadministratie zijn verleden tijd. We maken het je dus een stuk makkelijker.
  • Ook is het proces minder gevoelig voor fouten.
  • En de pensioengegevens van je medewerkers zijn altijd actueel.

Hoe werkt de UPA precies?

  • Elke loonperiode geef je de loonaangifte van je medewerkers door aan de Belastingdienst. Met de UPA voeg je hier ook je pensioenaangifte aan toe. Die stuur je tegelijk met de loonaangifte.  Zo regel je alles in één keer.
  • Hiervoor is het belangrijk dat je je productkenmerk van BeFrank en de inzendgegevens doorgeeft. Daarna stuurt de Belastingdienst het bericht ook naar BeFrank.
  • Onze partner CGI krijgt alle uniforme pensioenaangiftes binnen. Die controleert de bestanden namens BeFrank. Binnen een paar minuten krijg je bericht dat de pensioenaangifte is ontvangen.
  • CGI stuurt het ontvangen bericht weer door naar BeFrank. Wij plaatsen het in je administratie. De wijzigingen verwerken we meteen. Die hoef je dus niet apart door te geven.

Onze salarispakketten

Bij BeFrank werken we samen met verschillende salarispartijen. Gebruik je een van deze salarispakketten? En heb je meer dan honderd medewerkers en doe je meer dan vijftien mutaties per maand? Dan kun je aangesloten worden op de uniforme pensioenaangifte.

Interesse?

Neem dan contact met ons op. Samen bespreken we de mogelijkheden voor een aansluiting op de uniforme pensioenaangifte. Bekijk hier alvast ons stappenplan Pensioenaangifte.