Menu

Meestgestelde vragen

Pensioenen zijn best complex en we kunnen ons voorstellen dat je met vragen zit. We hebben de meest voorkomende vragen voor je op een rijtje gezet.

Onderwerpen

Je logt in met eHerkenning. Zo ben je beter online beschermd. Hier lees je meer over eHerkinning.

BeFrank is een PPI. Dat betekent ‘premiepensioeninstelling'. Maar wat is dat precies? Een PPI is een relatief nieuwe pensioenuitvoerder, naast verzekeraars en pensioenfondsen. We voeren pensioenregelingen uit en bouwen pensioenvermogen op. Maar we dragen het risico niet zelf.

Een PPI zorgt voor de uitvoering van collectieve beschikbare premieregelingen. Hierbij hangt de pensioenuitkering onder andere af van het resultaat van beleggingen.

Via het werkgeversportaal geef je wijzigingen aan ons door. Denk aan medewerkers die in of uit dienst gaan. Of aan veranderingen in salarissen en parttimepercentages. Op het statusoverzicht zie je de status van je wijzigingen. Doen meer dan honderd medewerkers in je organisatie mee met de pensioenregeling van BeFrank? En moet jij als werkgever veel mutaties doorgeven? Dan kan je met je salarisadministratie aansluiten op onze pensioenaangifte (UPA). Zo geef je veranderingen nog makkelijker door. Mutaties worden automatisch verwerkt.

Op je werkgeversportaal vind je de nota's, de notaspecificaties, de juridische documenten (zoals het pensioenreglement en de uitvoeringsovereenkomst) en het deelnemersoverzicht.

In het deelnemersoverzicht vind je het pensioengevend salaris en het percentage van de pensioenpremie van je medewerkers.

En wil je personeelswijzigingen doorgeven? Ook dat kan via je werkgeversportaal.

Nee, dit hoeft niet. Wij maken gebruik van de onbepaalde partnerregeling. Dit betekent dat tijdens het dienstverband het partner- en wezenpensioen verzekerd is, maar partner en kind(eren) hiervoor niet aangemeld hoeven te worden. Op het moment van overlijden of scheiden kijken wij vanuit de Basisregistratie Personen (voormalig GBA) na wie de partner en/of kinderen zijn. Wij nemen vervolgens contact op met de eventuele nabestaanden. In het pensioenreglement leest u in artikel 1 wie er onder de partnerdefinitie valt.

Je medewerkers kunnen altijd contact opnemen via klantenservice@befrank.nl. Daarnaast zijn we elke werkdag tussen 8:00 en 18:00 uur telefonisch bereikbaar op 020 – 562 11 00. En via WhatsApp op 06 83 11 86 59.

Als je je werknemer hebt aangemeld voor de pensioenregeling sturen wij je werknemer een startmail. Je medewerkers activeren hun persoonlijke pensioenpagina door in te loggen met DigiD. Op de persoonlijke pensioenpagina kan de werknemer het pensioenreglement, de uitvoeringsovereenkomst en meer informatie over de pensioenregeling vinden. In het portaal staat ook de Pensioen 1-2-3, waar in eenvoudige taal wordt uitgelegd wat de pensioenregeling inhoudt.

Wij zijn je de jaren erna graag weer van dienst. Daarom nemen wij ongeveer zes maanden voor het eindigen van het pensioencontract contact op met jou of je pensioenadviseur. We bespreken dan de opties. Wil je eerder informatie? Dat kan altijd. Neem dan contact op met je relatiebeheerder of pensioencoach.