Menu

Pensioenverzekeringen bij BeFrank

Je gaat er niet vanuit, maar het kan altijd gebeuren. Je raakt arbeidsongeschikt of overlijdt. Je werkgever kan ervoor kiezen die risico’s af te dekken. Op deze pagina leggen we de belangrijkste pensioenverzekeringen uit. 

Arbeidsongeschiktheid

Het kan gebeuren dat je niet meer kan werken door een ongeluk of ziekte. Dat betekent nogal wat. Voor jezelf en eventueel voor je gezin. Je werkgever kan het risico dat jij arbeidsongeschikt raakt afdekken. Dat betekent dat je pensioenopbouw doorgaat, ook als je niet meer kan werken.

Hoe dat werkt? We leggen het uit in deze video.

Partner- en wezenpensioen

Je werkgever kan het risico op overlijden afdekken. Daardoor krijgen je nabestaanden een nabestaandenpensioen als jij voor je pensioendatum overlijdt. Dit bestaat uit een partner- en wezenpensioen. Je hoeft je partner en kinderen hier niet voor aan te melden. Wij zoeken deze gegevens zelf op als het nodig is. Dat noemen we het onbepaald partnersysteem.

Bouw je pensioen op bij BeFrank? Kijk dan op je persoonlijke pensioenpagina wat je werkgever voor jou heeft geregeld.

Anw-hiaatpensioen

Sommige werkgevers bieden jou de optie om een extra risico af te dekken.  Is dat in jouw pensioenregeling het geval? Dan kan jij kiezen voor het Anw-hiaatpensioen. Je partner is dan extra verzekerd als jij komt te overlijden. Je betaalt hiervoor zelf de premie. De hoogte van de premie bij BeFrank vind je op je persoonlijke pensioenpagina. Het Anw-hiaatpensioen moet je binnen vier maanden aanvragen nadat je begint met pensioen opbouwen bij BeFrank. Of binnen vier maanden na een belangrijke gebeurtenis in je leven, zoals een huis kopen, trouwen of kinderen krijgen. Je vult dan eerst een gezondheidsverklaring in. Daarna geeft onze medische dienst akkoord op je verzoek.

Meer weten? In deze video leggen we uit wat er gebeurt met je pensioen als je overlijdt.

Goed om te weten

Ga je uit dienst bij je werkgever? Dan stoppen deze regelingen.