Vanaf 14 september inloggen met eHerkenning

Update: 14 september 2020
Op 14 september zijn wij overgestapt naar inloggen op het werkgeversportaal met eHerkenning (EH). Op deze pagina vindt u een uitgebreid stappenplan inloggen met EH. Ook leest u hier waarom wij zijn overgestapt naar inloggen met eHerkenning en wat dit voor u betekent.

Stappenplan inloggen met EH
Om de overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben wij een overzichtelijk stappenplan voor u gemaakt. Hierin staat precies welke stappen u moet nemen zodat u en eventueel andere medewerkers kunnen inloggen met EH.

Besteedt u het werk uit aan een pensioenadviseur?
In het stappenplan leest u ook hoe u toegang kunt verlenen aan uw pensioenadviseur. Zonder uw toestemming kan uw adviseur niet inloggen. De adviseur heeft ook zélf EH nodig om in te loggen. Adviseurs ontvangen hiervoor een eigen stappenplan.

> Bekijk hier het stappenplan eHerkenning voor u als werkgever (PDF)

Waarom inloggen met EH?
Het is belangrijk dat alleen de juiste personen bij uw gegevens kunnen. EH zorgt hiervoor. Daarnaast wordt het gebruik van EH straks wettelijk verplicht omdat BeFrank een pensioenuitvoerder is in de zin van de Pensioenwet. Daarmee zijn wij een zogenoemde ‘aangewezen organisatie’ volgens de Wet Digitale Overheid (WDO). De WDO gaat ons in de nabije toekomst verplichten om bij onze elektronische dienstverlening gebruik te maken van EH. U kunt straks bij veel instanties alleen nog met EH inloggen, zoals bijvoorbeeld bij UWV en de Belastingdienst.

Meer informatie en aanvragen eHerkenning
> Lees hier meer over eHerkenning en aanvragen
> Bekijk hier de Veelgestelde vragen eHerkenning

Meer informatie over ketenmachtiging voor adviseurs
> Lees hier hoe u adviseurs kunt machtigen via een ketenmachtiging

Inloggen op het werkgeversportaal