Menu

Deze beleggingskeuzes heeft je klant bij BeFrank

Pensioen opbouwen bij BeFrank is eenvoudig en persoonlijk. Je klant bepaalt op hoofdlijnen hoe de pensioenregeling eruitziet. Daarna bepalen de medewerkers zelf of die keuzes passen bij hun situatie. Hieronder zetten we de beleggingskeuzes op een rij.

We beleggen de pensioenpremie via de lifecycle-methode. Dat betekent dat we rekening houden met hun leeftijd. Hoe ouder de medewerkers worden, hoe minder risicovol we beleggen.

Beleggingsvorm

Binnen de lifecycles bepaalt je klant hoe wij de pensioenpremie beleggen. Daarbij wordt gekozen uit een van onze drie beleggingsvormen: 

1. Passief beleggen

We beleggen de pensioenpremies vooral in fondsen die als doel hebben om de markt zo goed mogelijk te volgen (indextrackers). Deze volgen de ontwikkeling van een beurs zo goed mogelijk zonder daarbij af te wijken van de markt. De enige uitzondering hierbij zijn de bewuste uitsluitingen op gebied van verantwoord beleggen.

2. Actief beleggen

Bij deze vorm beleggen wij het pensioengeld in fondsen die actief worden beheerd met als doel de markt te verslaan. Hier spelen de aangestelde vermogensbeheerders in op ontwikkelingen op de markt. Zo proberen ze op de lange termijn meer rendement te halen. 

3. Duurzaam beleggen

Deze lifecycle bestaat uit fondsen van Triodos. Die hebben we geselecteerd op duurzaamheid. We beleggen uitsluitend in ondernemingen, overheden en instanties met een bewezen positieve impact op de wereld. Op die manier proberen wij ook een goed beleggingsrendement op de lange termijn te behalen.

Geven medewerkers de voorkeur aan een andere beleggingsvorm? Dan passen ze dat makkelijk en snel aan op hun persoonlijke pensioenpagina. 

Goed om te weten: bij alle drie de lifecycles beleggen we zo duurzaam mogelijk. Meer weten? Lees dan welke duurzame keuzes per lifecycle wij maken.

Beleggingsrisico

De werkgever bepaalt het standaard risicoprofiel. Bij BeFrank kun je kiezen uit drie risicoprofielen: neutraal, defensief of offensief. 

Medewerkers passen dit beleggingsrisico zelf aan, als ze dat willen. Ze hebben ook nog de keuze uit de risicoprofielen zeer defensief en zeer offensief. Op hun persoonlijke pensioenpagina vullen ze een aantal vragen in. Daaruit rolt een risicoprofiel. Wij raden altijd aan: kies voor het beleggingsrisico dat past bij dit risicoprofiel. 

Zelf beleggen

Willen medewerkers liever zelf beleggen? Ook dat kan bij BeFrank. Je klant moet dit dan wel toestaan. En de medewerkers moeten laten zien dat ze verstand hebben van beleggen. Daarom maken ze eerst een kennistoets. Verder geven ze in hun risicoprofiel aan dat ze bereid zijn risico’s te lopen.

Als ze zelf willen beleggen, kunnen medewerkers kiezen uit meerdere beleggingsfondsen. Bijvoorbeeld van fondshuizen als Blackrock, Schroders en Northern Trust.