Menu

Samenwonen of trouwen: wat betekent dat voor je pensioen?

Ga je samenwonen of trouwen? Dan heeft dat invloed op je pensioen. Hieronder leggen we je uit waar je op moet letten als je gaat samenwonen of trouwen. Of als je een geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract hebt. 

Trouwen 

Ga je trouwen? Dan wordt de persoon met wie je trouwt automatisch je partner voor je pensioen. Dat heeft gevolgen voor je pensioen. Daarom is het belangrijk dat jullie afspraken maken over de verdeling hiervan. Voor het geval jullie onverhoopt gaan scheiden.

Samenwonen of geregistreerd partnerschap

Woon je minimaal zes maanden samen? En deel je een huishouden? Dan is je partner ook je partner voor je pensioen. Dat geldt ook als je een samenlevingscontract of een geregistreerd partnerschap hebt. Dit heeft invloed op je pensioen. Maak dus goede afspraken met elkaar over de verdeling van jullie pensioen.   

BeFrank zoekt het voor je uit

Bouw je pensioen op bij BeFrank? Dan hoef je je partner niet aan ons door te geven. Wij zoeken de gegevens van je partner op via het Basisregistratie Personen (BRP) als wij die nodig hebben. Bijvoorbeeld als jij onverwacht overlijdt. Dit noemen we het onbepaald partnersysteem.