Menu

Vakantiegevoel vasthouden?

4 september 2018

BeFit

De koffers zijn uitgepakt, de wasjes gedraaid en ook aan het fotoboek wordt alweer gewerkt. Inderdaad, je bent weer terug van vakantie. Heimwee naar de Spaanse costa’s, Franse dorpjes of de Italiaanse keuken? Zo waan je je weer even in de vakantiesferen.

Salsa: si si!
Wie in Spanje is geweest, kan er niet om heen: die heerlijke salsamuziek en natuurlijk het salsa dansen op pleinen en in bars. Natuurlijk kun je thuis een swingende salsa playlist opzetten. Maar wat dacht je van een salsacursus volgen? Er zijn speciale salsascholen maar ook dansscholen of buurtcentra bieden vaak een cursus aan. Een goede manier om in beweging te blijven en tegelijkertijd mooie vakantieherinneringen op te halen. Ander bijkomstig voordeel: de volgende keer dat je in Spanje bent profiteer je direct van je salsamoves. Muy bien!

Franse volkssport
Rij een gemiddeld Frans dorpje binnen en het eerste wat je ziet zijn oude mannetjes die fanatiek aan het jeu de boulen zijn. Of zoals het officieel heet: pétanque. Nederland kent gelukkig steeds meer jeu de boulesbanen in parken of bij speeltuinen. Weer eens wat anders doen dan het standaard blokje om na het eten en met een beetje geluk ontmoet je nog gezellige buurtgenoten ook. Wil je het officieel doen: hier vind je de spelregels. Geen jeu de boulesbaan om de hoek? Grindpaden of grasvelden zijn ook geschikt voor een potje.

Hasta la pasta
Wie Italië zegt, zegt pasta. Ook zo genoten van de Italiaanse keuken? De beste manier om die Italiaanse culinaire hoogstandjes naar je eigen keuken te brengen, is om zelf pasta te maken. Spaghetti, tagliatelle, ravioli, tortellini. het smaakt bíjna net zoals in bella Italia zelf wanneer je deze vers maakt. Moeilijk? Dat valt wel mee. Dankzij deze video leer je het authentieke pastarecept stap voor stap maken. Mama mia!

Hoe financieel fit ben jij?
Naast een gezond leven wil je ook een gezond pensioen. Door goed op de hoogte te blijven van de markt en hier fl­exibel op in te spelen houden we jouw pensioen in topconditie. Heb je al een pensioen bij BeFrank? Dan kun je op je persoonlijke pensioenpagina zien hoe jouw pensioen er voor staat en vind je de belangrijkste updates. Nog geen pensioen bij BeFrank? Vraag je werkgever naar de mogelijkheden.