Menu

Tips voor een healthy bbq

17 augustus 2021

BeFit

We hebben dit jaar niet echt wat je noemt een topzomer. Toch kun je de barbecue prima aanzetten en met een jasje aan kun je het ook gezellig maken in de tuin. Maar hoe houden we het een beetje gezond en vreten we ons niet onnodig vol? Met deze tips kun je fit en zonder schuldgevoel smullen bij elke bbq.

1. Kom beslagen ten ijs
Ga om te beginnen goed voorbereid van start. En dan hebben we het niet over het voorbereiden van het eten maar het voorbereiden van je maag. Uitgehongerd aan tafel gaan zitten heeft geheid het leegeten van de halve mand stokbrood tot gevolg. Eet van te voren wat gezonde snacks of start met een salade, voordat de barbecuegerechten gaar zijn.

2. Visje erbij
Vis en schelpdieren op de bbq zijn erg in trek. Het geeft je niet zo’n opgeblazen gevoel en is nog lekker ook. Ga dan bij voorkeur voor zalm, schol, tonijn of forel. In een pakketje van aluminiumfolie of in een visklem. En wat dacht je van rivierkreeftjes? Zo help je gelijk een beetje mee tegen de plaag. In de viswijzer van Goodfish.nl kun je checken welke vis je verantwoord kunt eten.

3. Ga voor vega
Ook met vegetarische gerechten doe je je smaakpapillen én lichaam een groot plezier. Deze portobello burger bijvoorbeeld. Verder: paprika, courgette, champignon, tomaat, allemaal ideaal om op een spiesje te grillen. Marineer de groenten even in een beetje olijfolie met wat peper, zout en knoflook. En op het vuur ermee. Ook mais doet het goed: smeer wat olijfolie op de kolf en doe een snufje peper en zout bij. Fruit is trouwens ook overheerlijk wanneer het boven de hete kolen vandaan komt. 

4. Nice to meat you
Toch graag een stukje vlees? Barbecueën is ongeveer net als grillen: een magere bereidingswijze. Vermijd caloriebommen als hamburgers, speklappen en worstjes en ga voor biologisch vlees. Gelukkig blijft er genoeg lekkers over zoals kip, kalkoen of een biefstukje. (en dan geen 5 pp )

5. Lekker dippen
Een lekker sausje bij een barbecue hoort er natuurlijk ook bij. Helemaal vermijden hoeft niet voor een gezonde barbecue. Maak een lekkere saus op yoghurtbasis, zoals deze yoghurtdips. Goed om te weten: rode sauzen (curry, ketchup) bevatten minder vet dan witte sauzen (mayonaise). Helaas pindakaas: satésaus is een dikmaker. Gelukkig zijn er alternatieven!

Bon appetit en veel barbecueplezier!l

Hoe financieel fit ben jij?
Naast een gezond leven wil je ook een gezond pensioen. Door goed op de hoogte te blijven van de markt en hier fl­exibel op in te spelen houden we jouw pensioen in topconditie. Heb je al een pensioen bij BeFrank? Dan kun je op je persoonlijke pensioenpagina zien hoe jouw pensioen er voor staat en vind je de belangrijkste updates. Nog geen pensioen bij BeFrank? Vraag je werkgever naar de mogelijkheden.

button terug naar BeFit