Menu

Sporten in de winter

27 december 2017

BeFit

Als het nat, koud en winderig is laten veel mensen hun portie buitensport even voor wat het is. Zonde, want juist in de winter geeft een uurtje bewegen in de frisse lucht je lichaam en geest nét die oppepper die je nodig hebt. Wij tippen 3 wintersporten-voor-buiten, inclusief tips hoe je dat op de slimste manier aanpakt.

Hardlopen
Een persoonlijk record verbreken? Ga vooral hardlopen als het regent of sneeuwt, want dan zit er meer zuurstof in de lucht. Veel hardlopers schieten meteen uptempo de deur uit, maar het is zeker in de winter beter om eerst tien minuten op een slakkengangetje te lopen. Zo krijgen je spieren de kans om op temperatuur te komen, wat de kans op blessures verkleint.

Bootcamp
Deze sportles is gebaseerd op militaire trainingen, wat betekent dat je al je spieren traint. Ja, ál je spieren. Dat betekent veel spierpijn. Maar ook veel afwisseling, want je work-out varieert van 30 sit-ups en baksteen heffen tot burpees totdat je niet meer kan. Tip: draag veel laagjes die uit kunnen, want je krijgt het gegarandeerd warm.

Mountainbiken

Zolang de bospaadjes (of gewoon het wegdek) niet al te glad zijn, is het onder elke weersomstandigheid prima mountainbiken. Bergje op, bergje af. Vergeet niet om een fles water mee te nemen; in de winter ervaar je weliswaar minder dorstgevoel, je zweet ook in de kou en verliest vooral vocht rondom je luchtwegen.

Hoe financieel fit ben jij?
Naast een gezond leven wil je ook een gezond pensioen. Door goed op de hoogte te blijven van de markt en hier fl­exibel op in te spelen houden we jouw pensioen in topconditie. Heb je al een pensioen bij BeFrank? Dan kun je op je persoonlijke pensioenpagina zien hoe jouw pensioen er voor staat en vind je de belangrijkste updates. Nog geen pensioen bij BeFrank? Vraag je werkgever naar de mogelijkheden.

button terug naar BeFit