Menu

Spoedcursus hardlopen

9 september 2016

BeFit

Schuif je trauma over de jaarlijkse ‘piepjestest’ aan de kant: hardlopen is een makkelijke, goedkope en efficiënte manier om op weg te gaan naar een gezond, fit en slank pensioen. Een spoedcursus in 8 stappen.

  1. Schaf je hardloopschoenen aan in een speciaalzaak. Vanwege de schokdemping, steun en de juiste voetafwikkeling zijn goede schoenen bij hardlopen heel belangrijk.
  2. Neem je laatste grote maaltijd zo’n twee tot drie uur voordat je gaat lopen. Neem een uurtje van tevoren nog iets lichts, zoals een boterham met jam, een krentenbol of een banaan.
  3. Loop ongeveer tien minuten rustig in en vergeet de warming-up van de rug-, heup-, bil- en beenspieren niet. Doe na afloop van je hardloopsessie een cooling-down.
  4. Start met vier keer vijf minuten lopen met een interval van twee minuten. Loop steeds iets langer met kortere intervalmomenten totdat je een half uur ononderbroken kunt rennen.
  5. Loop rechtop met ontspannen schouders. Houd je armen in een hoek van negentig graden dicht naast je lichaam en laat ze meebewegen met je benen.
  6. Probeer tijdens het hardlopen regelmatig te blijven ademen, bijvoorbeeld twee tellen in en vier tellen uit. Een goede stelregel is dat je tijdens het rennen moet kunnen blijven praten.
  7. Wissel de ondergrond waarop je loopt af, bijvoorbeeld asfalt, bos, gras enzovoorts. Zo voorkom je dat je knieën overbelast raken.
  8. Luister naar je lichaam! Voelt het niet goed? Ga dan een paar minuten wandelen. Het mooie van hardlopen is juist dat je het op je eigen moment in je eigen tempo kunt doen.

 

Hoe financieel fit ben jij?
Naast een gezond leven wil je ook een gezond pensioen. Door goed op de hoogte te blijven van de markt en hier fl­exibel op in te spelen houden we jouw pensioen in topconditie. Heb je al een pensioen bij BeFrank? Dan kun je op je persoonlijke pensioenpagina zien hoe jouw pensioen er voor staat en vind je de belangrijkste updates. Nog geen pensioen bij BeFrank? Vraag je werkgever naar de mogelijkheden.

button terug naar BeFit