Menu

Smullen met de BeFrank smoothie

24 oktober 2017

BeFit

Makkelijk + gezond + lekker. Zelfgemaakte smoothies hebben het allemaal. Snij wat groente en fruit, doe het in de blender en je hebt meteen een gedeelte van je dagelijkse portie vitamines en mineralen binnen. Een glas vol fitheid dat nog razend lekker is ook. Dat bracht ons op het idee een BeFrank smoothie te ontwikkelen. Na het nodige testen en proeven is er een winnaar uit de bus gekomen. En jij kunt ‘m nu ook maken!

Fris & ijzersterk
De BeFrank smoothie is een frisse en ijzersterke smoothie. Figuurlijk dan. Door de spinazie is hij rijk aan ijzer en vitamine A. En dat is ook nog eens goed voor een gezond uitziende huid. De kokosmelk geeft het een frisse smaak en bevat veel vitamines (C, E en B) en mineralen (magnesium, kalium, fosfor en ijzer). En in combinatie met de banaan proef je de spinazie nauwelijks. Tot slot zorgen de vele vezels en zetmeel van de banaan voor een verzadigd gevoel.

Allergieën? De BeFrank smoothie is gluten-, lactose-, pinda- en notenvrij, maar kan wél sporen ervan bevatten.

Recept voor 5 á 6 BeFrank smoothies
100 gram spinazie (vers)
100 gram mango
6 gram munt
500 ml Alpro kokosnootdrink (geen Aziatische kokosmelk uit blik in verband met hoog vetpercentage)
250 ml sinaasappelsap
2 rijpe bananen

1. Was de spinazie grondig in koud water.
2. Schil de banaan en mango en snijd deze in kleine stukjes.
3. Pluk de muntblaadjes van de steel.
4. Voeg het gesneden fruit, de geplukte munt, sinaasappelsap, kokosnootdrink in de blender.
5. Mix circa 3 minuten totdat er een groene massa ontstaat.
6. Schenk de smoothies in glazen en geniet van deze ijzerrijke BeFrank smoothie.

Hoe financieel fit ben jij?
Naast een gezond leven wil je ook een gezond pensioen. Door goed op de hoogte te blijven van de markt en hier fl­exibel op in te spelen houden we jouw pensioen in topconditie. Heb je al een pensioen bij BeFrank? Dan kun je op je persoonlijke pensioenpagina zien hoe jouw pensioen er voor staat en vind je de belangrijkste updates. Nog geen pensioen bij BeFrank? Vraag je werkgever naar de mogelijkheden.

button terug naar BeFit