Menu

Hoe blijf je fit in deze tijd?

2 april 2020

BeFit

Nu de sportverenigingen en sportscholen gesloten zijn en we zoveel mogelijk binnen moeten blijven, is het voor veel mensen lastig om fit te blijven. Hoe kun je er nu toch voor zorgen dat je in deze tijd fit blijft?

Sommige mensen schieten in een soort vakantiemodus en ploffen neer op de bank met een zak chips en Netflix. Ook worden er geen sprintjes meer naar de trein getrokken en zijn er geen woon-werkritten meer met de fiets. We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet.

Maak van je woonkamer een mini gym
Lunges, squats en de wall sit zijn voorbeelden van oefeningen die je makkelijk thuis kunt doen. Wil je de oefeningen zwaarder maken? Gebruik dan een zwaar voorwerp. Ook kun je gebruik maken van een fitnessbal. Hiermee kun je je balans en kracht verbeteren. Met een beetje creativiteit kun je een heel eind komen. Vind je het toch lastig om hier zelf mee aan de slag te gaan? Maak dan gebruik van de online sportlessen die je op weg kunnen helpen. Bijvoorbeeld de apps Nike Training Club en VirtuaGym zijn fijne apps die gevarieerde work-out instructies aanbieden.

Gezond eten
Het belangrijkste is nu om gevarieerd te blijven eten en je weerstand op peil te houden. Wanneer je gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt, zul je je vaak fijner voelen. De extra tijd die je nu over hebt kun je ook gebruiken om nieuwe (gezonde) recepten uit te proberen.

Het huishouden is ook een sport
Tijdens het huishouden verbrand je een hoop calorieën. Het is in deze tijd al helemaal goed om voorwerpen die vaak worden aangeraakt nog wat beter en vaker schoon te maken dan anders. Wist je dat je bijvoorbeeld tijdens het stofzuigen al 250 calorieën per uur verbrand? En na een half uurtje ramen zemen heb je ook alweer 153 calorieën verbrand. Zo kun je tijdens je werk wat tijd inplannen voor huishoudelijke klusjes en tegelijkertijd fit blijven.

Online yoga
Online zijn genoeg video’s te vinden die je vanuit je woonkamer kunt volgen. Door dit 10 minuten per dag te doen, hou je jezelf zowel geestelijk als lichamelijk in balans. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een matje en een fijne plek in huis. Met behulp van bijvoorbeeld de app Daily Yoga kun je aan de slag gaan. De app is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Wandeling of fietstocht
Op dit moment is het nog toegestaan om naar buiten te gaan. Het is hierbij wel belangrijk dat je je houdt aan de richtlijnen van het RIVM. Wandel of fiets bij voorkeur alleen, hou afstand van anderen en hoest en nies aan de binnenkant van je elleboog. Ga tijdens het thuiswerken ook af en toe een blokje om, dan hou je het werken langer vol.

Hoe financieel fit ben jij?
Naast een gezond leven wil je ook een gezond pensioen. Door goed op de hoogte te blijven van de markt en hier fl­exibel op in te spelen houden we jouw pensioen in topconditie. Heb je al een pensioen bij BeFrank? Dan kun je op je persoonlijke pensioenpagina zien hoe jouw pensioen er voor staat en vind je de belangrijkste updates. Nog geen pensioen bij BeFrank? Vraag je werkgever naar de mogelijkheden.

button terug naar BeFit