Menu

Het nut van een sporthorloge

4 augustus 2020

BeFit

Je ziet er blits uit met een Polar, TomTom Runner of Fitbit om je pols, maar wat is verder het nut van een sporthorloge? Helpt het je echt verder tijdens je training of is het alleen maar een leuk gadget? Plus: de aandachtspunten als je van plan bent er eentje te kopen.

Je kunt prima sporten zonder sporthorloge. Sterker nog: we hebben het decennia zonder gedaan. Maar sinds een paar jaar is de fitbit, activity tracker of smartwatch voor steeds meer sporters een bijna onmisbaar item. Dat is niet zo gek, want een sporthorloge is een handig hulpmiddel om je gezondheid te monitoren. Er wordt nauwkeurig bijgehouden hoe lang en hard je hebt getraind en wat je hartslag hierbij was, wat heel motiverend kan werken: ‘Eergisteren heb ik 5 kilometer gerend in een half uur, vandaag ga ik proberen om er 5,5 kilometer van te maken.’

Je eigen personal trainer
Op een sporthorloge kun je precies zien hoeveel activiteit je per dag hebt gehad, wat je misschien aanzet om toch nog een rondje te wandelen of even de sportschool in te duiken. Sommige wearables hebben als extra functie dat ze workouts aanbieden en er zijn ook functies die helpen om je ademhaling onder controle te houden. Je kunt een sporthorloge vergelijken met een personal trainer: hij is altijd bij je en stimuleert je om extra goed je best te doen, maar let er ook op dat je niet over je grenzen heengaat en geeft aan wanneer het tijd is om je rust te pakken.

Checklist
Wil je een sporthorloge kopen, dan is het aanbod gigantisch. Ze zijn er van allerlei bekende merken, zoals Nike, TomTom, Fitbit, Garmin, Sigma en Polar in alle denkbare prijsklassen, variërend van 50 tot 600 euro. Check van tevoren of het horloge dat je wilt kopen compatible is met je smartphone en bedenk welke functies voor jou belangrijk zijn. Ga je voor een groot of juist klein scherm, speciale workouts, beschikbare sporten, aansluitmogelijkheden op je computer, levensduur van de batterij. Ga voor het horloge dat bij jou past, dan haal je er optimaal plezier én resultaat uit.

Hoe financieel fit ben jij?
Naast een gezond leven wil je ook een gezond pensioen. Door goed op de hoogte te blijven van de markt en hier fl­exibel op in te spelen houden we jouw pensioen in topconditie. Heb je al een pensioen bij BeFrank? Dan kun je op je persoonlijke pensioenpagina zien hoe jouw pensioen er voor staat en vind je de belangrijkste updates. Nog geen pensioen bij BeFrank? Vraag je werkgever naar de mogelijkheden.

button terug naar BeFit