Menu

Gezond op de werkvloer

8 november 2022

Nieuws

De meeste mensen hebben hun draai met hybride werken inmiddels gevonden. Je gaat nu misschien weer meer naar kantoor dan in de afgelopen coronajaren. Ook op kantoor kun je bezig zijn met je gezondheid. Hoe je fit blijft tijdens het werken op kantoor? Wij hebben zeven tips voor je.

 1. Neem op je werk de trap in plaats van de lift. Ook als je gehaast bent of een zware tas bij je hebt. Niet alleen de trap omhoog, maar loop ook eens helemaal naar beneden aan het einde van je dag. Zo kom je makkelijker aan je minimale bewegingstijd van een half uur per dag.
 2. Stap twee haltes voor je werk of op weg naar huis uit en loop het laatste stuk. Op de meeste smartphones zit een stappenteller. Dan zie je gelijk wat voor impact het heeft.
 3. Kies in de kantine minimaal twee keer per week voor een salade in plaats van boterhammen. Wees matig met de dressing en calorierijke extra’s als croutons. Neem aan het einde van de middag een handje noten in plaats van zoet, dat geeft een meer duurzame energie af. Top zo aan het einde van de dag, en voorkomt cravings zodra je thuis bent.
 4. Kom na elk uur achter je computer minimaal twee minuten in beweging. Loop naar je collega in plaats van te mailen of wandel naar de koffieautomaat. Tip: zet een wekker of zorg dat je je waterfles niet te vol doet zodat je hem vaker moet vullen.
 5. Kies bij de koffieautomaat wat vaker voor zwarte koffie (zonder suiker!) of – bij voorkeur – thee zonder cafeïne. Of neem bijvoorbeeld brandnetelthee mee of munt, dat is gezond en werkt goed voor je lijf.
 6. Vervang je bureaustoel een paar uur per dag door een zitbal. Dat stimuleert een actieve werkhouding. Of werk aan een zit-sta bureau en sta regelmatig.
 7. Maak een wandeling tijdens de lunch. De dagen beginnen steeds korter te worden, dus geniet van het daglicht tijdens je werkdag.

Tips voor een werkgever

Je kunt de tips één op één doorzetten naar je HR-afdeling. Of het zelf initieren.

 • Zorg voor groente en fruit op de werkvloer
 • Organiseer eens per week een gezamenlijke sportsessie
 • Stel een meditatiekwartiertje in
 • Plaats planten in het kantoor
 • Help werknemers bij het stopen met roken

Hoe financieel fit ben jij?
Naast een gezond leven wil je ook een gezond pensioen. Door goed op de hoogte te blijven van de markt en hier fl­exibel op in te spelen houden we jouw pensioen in topconditie. Heb je al een pensioen bij BeFrank? Dan kun je op je persoonlijke pensioenpagina zien hoe jouw pensioen er voor staat en vind je de belangrijkste updates. Nog geen pensioen bij BeFrank? Vraag je werkgever naar de mogelijkheden.

button terug naar BeFit