Menu

Door dik en dun

21 april 2017

BeFit

Van graatmager, superslank en ‘gewoon’ tot mollig, voluptueus en obees. Er zijn tig benamingen voor mensen die dik of juist dun zijn. Maar wat weten we verder eigenlijk over overgewicht, afvallen, aankomen en diëten? 10 verrassende cijfers, weetjes en feiten.

1. In 2015 was de helft van de Nederlandse bevolking te zwaar.

2. In de jaren ’80 was dat nog maar een kwart van de bevolking.

3. Eén op de drie Nederlanders van 18 jaar en ouder heeft wel eens een dieet gevolgd om af te vallen.

4. Om een jojo-effect te voorkomen, is het slim om niet meer dan een halve kilo per week af te vallen.

5. De weegschaal geeft ’s ochtends vaak 1 of 1,5 kilo minder aan dan ’s avonds. Dat komt door het eten en drinken wat je gedurende de dag binnenkrijgt.

6. Obesitas kost jaarlijks wereldwijd zo’n 1600 miljard euro – bijna evenveel als de kosten van gewapend geweld, terrorisme en oorlog bij elkaar.

7. Er wordt door wetenschappers al jarenlang geëxperimenteerd met het inspuiten van liraglutide bij mensen met obesitas, een stofje dat het hongergevoel beïnvloedt.

8. Op dit moment zijn zo’n 2 miljard mensen, alias 30 procent van de wereldbevolking, te zwaar of obees.

9. Meer dan 100.000 Nederlandse meisjes tussen de 12 en 18 jaar hebben een eetstoornis. Ieder jaar komen daar 1300 jonge vrouwen met anorexia bij.

10. Mensen die roepen dat ze zware botten hebben, praten onzin. Je botten zijn eigenlijk nooit zwaarder dan 2 kilogram van je hele gewicht.

Hoe financieel fit ben jij?
Naast een gezond leven wil je ook een gezond pensioen. Door goed op de hoogte te blijven van de markt en hier fl­exibel op in te spelen houden we jouw pensioen in topconditie. Heb je al een pensioen bij BeFrank? Dan kun je op je persoonlijke pensioenpagina zien hoe jouw pensioen er voor staat en vind je de belangrijkste updates. Nog geen pensioen bij BeFrank? Vraag je werkgever naar de mogelijkheden.

 button terug naar BeFit