Menu

Dieetapps we love

8 september 2016

BeFit

Een smartphone is geen vervanging van de sportschool of een gewichtsconsulent, maar de juiste apps geven een fijn steuntje in de rug om dit keer wél vol te houden.

eetmeterMijn Eetmeter
Deze app van het Voedingscentrum geeft persoonlijke voedingsadviezen, gebaseerd op je leeftijd, geslacht en de hoeveelheid beweging die je per dag krijgt. Je zet alles wat je eet in de app en ziet meteen of je niet teveel (of te weinig) calorieën binnenkrijgt. De app geeft ook aan of je alle voedingsstoffen volgens de Schijf van Vijf binnenkrijgt.

lose-it-02Lose it!
Nadat je de nodige informatie over jezelf hebt ingevoerd (leeftijd, gewicht, streefgewicht) helpt de app je om te bepalen hoeveel energie je per dag nodig hebt om jouw droomgewicht te bereiken. De app houdt niet alleen bij hoeveel je per dag binnenkrijgt, maar ook hoeveel je sport. Je kunt de gegevens met andere fitnessapps synchroniseren, zodat je alles netjes op een rijtje hebt.

noom-01Noom
Deze app berekent hoeveel calorieën je per dag mag binnenkrijgen als je wilt afvallen. Deze hoeveelheid wordt vervolgens verdeeld in drie categorieën: een rode, gele en groene categorie. Bij voorkeur eet je per dag 15 procent uit de rode categorie (‘ongezonde’ producten), 35 procent uit de gele categorie (pasta, granen, rijst etc.) en 50 procent uit de groene categorie (sla, groentes, fruit, meergranen producten). De app helpt je om bij te houden hoeveel je uit welke categorie hebt gegeten.

slank!Slank!
Een simpele en clean vormgegeven app die vol staat met gezonde weekmenu’s en recepten. Uiteraard ontbreken de BMI-berekening, boodschappenlijstjes, praktische tips en een ondersteunend forum voor al je (afval)vragen niet. De weekmenu’s zijn simpel en makkelijk in te passen in een druk leven waarin je geen tijd hebt om uren in de keuken te staan. (alleen voor iOS)

Hoe financieel fit ben jij?
Naast een gezond leven wil je ook een gezond pensioen. Door goed op de hoogte te blijven van de markt en hier fl­exibel op in te spelen houden we jouw pensioen in topconditie. Heb je al een pensioen bij BeFrank? Dan kun je op je persoonlijke pensioenpagina zien hoe jouw pensioen er voor staat en vind je de belangrijkste updates. Nog geen pensioen bij BeFrank? Vraag je werkgever naar de mogelijkheden.

button terug naar BeFit