Menu

De wondere wereld die wellness heet

3 augustus 2017

BeFit

Diep doordringende massages, huidverzorgende scrubs en reinigende sauna’s. Klinkt ontspannend en gezond, maar wat doet een bezoekje aan een wellnesscentrum nu eigenlijk echt voor je? De drie populairste onderdelen onder de loep.

Sauna
De sauna wordt in allerlei culturen al eeuwen gebruikt om het lichaam te harden en gezonder te maken. Het reinigt je lichaam onder meer van afvalstoffen, houdt je bloedvaten elastisch, ontspant je spieren, geeft je weerstand een oppepper en zorgt voor de verversing van je waterreserves. Mits je de sauna op de juiste manier gebruikt, want de hele dag in en uit verschillende sauna’s wandelen zonder te letten op de temperatuur of goed te koelen heeft eerder een averechts effect. Een sauna gebruik je op de juiste wijze door eerst te douchen, dan een warm voetenbad te nemen, daarna de sauna in te gaan en na afloop goed af te koelen.

Scrubben
Scrubben voelt lekker omdat je de dode huidcellen weghaalt. Deze dode huidcellen worden vervangen door nieuwe huidcellen,  waardoor je huid na afloop zacht en glanzend wordt. Het is een goede manier om oneffenheden te laten verdwijnen en ingroeiende haartjes tegen te gaan, maar het is niet – zoals sommige mensen denken – een remedie tegen rimpels of huidveroudering.

Massage
Hoewel er nooit een eenduidig wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de werking van verschillende types massages, zijn vaklieden uit de gezondheidszorg – denk: chiropractors, osteopaten en fysiotherapeuten – het erover eens dat een massage een goede manier is om de spieren te ontspannen en afvalstoffen te laten wegvloeien. Maar let wel: een massage is geen wondermiddel. Het kan vooral bij actieve sporters ondersteuning bieden, maar heb je – zoals veel mensen die in een wellnesscentrum komen – nergens last van, dan dient het vooral
ter ontspanning.

Hoe financieel fit ben jij?
Naast een gezond leven wil je ook een gezond pensioen. Door goed op de hoogte te blijven van de markt en hier fl­exibel op in te spelen houden we jouw pensioen in topconditie. Heb je al een pensioen bij BeFrank? Dan kun je op je persoonlijke pensioenpagina zien hoe jouw pensioen er voor staat en vind je de belangrijkste updates. Nog geen pensioen bij BeFrank? Vraag je werkgever naar de mogelijkheden.

 button terug naar BeFit