Menu

De kunst van het loslaten

9 september 2016

BeFit

Accepteren wat er is, minder willen, niet in mineur raken als iets op je werk een keertje niet lukt en erop vertrouwen dat alles in het leven is zoals het moet zijn. Loslaten is dé sleutel naar rust in je hoofd en helemaal van nu. Maar hoe doe je dat?

Het is slim om klein te beginnen. Stel dat je wilt afvallen, zeg dan niet: “Ik ga nooit meer koek of snoep eten”, maar bijvoorbeeld: “Ik neem alleen in het weekend nog een gebakje en ’s avonds één koekje.” Ga je jezelf van de ene op de andere dag iets verbieden of heel strikt proberen om ergens níét meer aan te denken, dan zal de behoefte om dat wel te doen juist toenemen. Door rustig te starten, vergroot je de kans dat het proces van loslaten een vaste plek zal krijgen in je leven.

More by less
Veel mensen zitten vast in een doe-modus: ze willen van A naar B en vergeten aandacht te schenken aan alles wat daartussen zit. De eerste stap is om paal en perk te stellen aan het rennen en vliegen. Plan geen vier afspraken op een avond, maar kies voor één activiteit. De tweede stap is om de toekomst en het verleden los te laten en opmerkzaam te zijn bij wat er hier en nu gebeurt. Wat zie je? Wat voel je? Wat ruik je? Je zult merken je geest rustiger wordt en stress vermindert.

Uit je emoties
Van nature blijven we liever niet te lang hangen in emoties als angst, woede, frustratie of verdriet. Liever duwen we ze een eind weg. Maar gevoelens wegstoppen in een ver hoekje betekent nog niet dat ze uit je systeem zijn. Zulke emoties écht loslaten begint met accepteren ervan. Ervaar en observeer ze, vraag jezelf daarna af of je ze kunt loslaten, wilt loslaten en zo ja, wanneer dan. Zo laat je de gevoelens letterlijk en figuurlijk los.

Meer info op www.lifehacking.nl en  www.lsltn.nl.

Hoe financieel fit ben jij?
Naast een gezond leven wil je ook een gezond pensioen. Door goed op de hoogte te blijven van de markt en hier fl­exibel op in te spelen houden we jouw pensioen in topconditie. Heb je al een pensioen bij BeFrank? Dan kun je op je persoonlijke pensioenpagina zien hoe jouw pensioen er voor staat en vind je de belangrijkste updates. Nog geen pensioen bij BeFrank? Vraag je werkgever naar de mogelijkheden.

button terug naar BeFit