Menu

De juiste brandstof tijdens het sporten

21 februari 2019

BeFit

Zonder de juiste brandstof gaat je auto niet vooruit. Zo geldt dat ook voor je lichaam tijdens het sporten. Hoe beter je eten, hoe beter je prestaties en herstel. Kies daarom voor de juiste voeding voorafgaand, tijdens én na je training. We helpen je graag zodat jij weet dat sportdrankjes niet nodig zijn, tenzij je heel intensief traint. En duik na je training lekker de koelkast in voor een portie eiwitten.

Voor het sporten
Neem een uur voordat je gaat sporten een kleine, lichte maaltijd, zodat je energie hebt om lekker te trainen. Kies voor een mix van koolhydraten (energieleverancier) en eiwitten (spierherstel), bijvoorbeeld een bakje yoghurt met vers fruit en een beetje muesli, een boterham met kipfilet of een bordje havermout. Wil je meer eten, doe dat dan minimaal drie uur voor je workout.

Tijdens het sporten
In de fitnessschool struikel je vaak over de flesjes water, maar het is nog veel belangrijker dat je veel drinkt voordat je gaat sporten: twee of drie grote glazen water is ideaal. Tijdens het sporten is een half glas water genoeg. Tenzij je heel intensief traint of aan duursporten doet, zijn sportdrankjes helemaal niet nodig. Ze bevatten vooral veel suiker, wat niet handig is als je wilt afvallen.

Na het sporten
Drink na je training nog twee grote glazen water en duik daarna de koelkast in voor een portie eiwitten, want die heb je nodig voor herstel en spieropbouw. Dat hoeft geen eiwitshake te zijn, want er zijn voldoende andere voedingsmiddelen te vinden met een grote hoeveelheid eiwitten. Denk aan kip, vlees, zuivel, eieren, groenten, peulvruchten en noten.

Hoe financieel fit ben jij?
Naast een gezond leven wil je ook een gezond pensioen. Door goed op de hoogte te blijven van de markt en hier fl­exibel op in te spelen houden we jouw pensioen in topconditie. Heb je al een pensioen bij BeFrank? Dan kun je op je persoonlijke pensioenpagina zien hoe jouw pensioen er voor staat en vind je de belangrijkste updates. Nog geen pensioen bij BeFrank? Vraag je werkgever naar de mogelijkheden.

button terug naar BeFit