Menu

De beste excuses om niet te sporten

9 september 2016

BeFit

Sporten is dé manier om fit te worden, maar er is altijd wel iets dringender, leuker of interessanter om te doen. De meest plausibele redenen waarom je wéér niet gaat sporten. En een stok achter de deur om het toch te proberen.

  1. Je hebt geen tijd. Overdag heb je hard gewerkt, daarna ben je met een krijsende baby door de supermarkt geracet, vervolgens heb je avondeten gekookt, een was gedraaid en voorgelezen. Als er al geen tijd is voor Game of Thrones, dan al helemaal niet voor een sportsessie.
  2. Sporten is vervelend. De sportschool is tien minuten fietsen van je huis vandaan. En het regent.
  3. Om één kilo lichaamsgewicht af te vallen, moet je minimaal 7.000 kilocalorieën verbranden. Dat staat voor een persoon die 80 kilo weegt gelijk aan 22 uur wandelen, 13 uur tennissen of 18 uur zwemmen. Ofwel: sporten zet geen zoden aan de dijk.
  4. Die € 25 die je maandelijks kwijt zou zijn aan de sportschool, besteed je liever aan een leuke activiteit, zoals een avondje naar de bioscoop gaan.
  5. Nee, nu niet zeggen dat je altijd gratis en op elk gewenst moment kunt hardlopen, want ook daarvoor zijn minstens een stel prijzige schoenen nodig waar daadwerkelijk hárd op gelopen kan worden.
  6. Er verschijnt zweet op plekken waarvan je niet eens wist dat je er bezweet kon raken.
  7. Na een uurtje sporten word je steevast overvallen door zo’n hongerklop dat je alle verbrande calorieën er toch gelijk weer aan eet. Serieus, het is sterker dan jezelf.
  8. Het is onmiskenbaar waar dat je lichaam krachtiger en gezonder wordt van regelmatig bewegen, maar iedereen vergeet te vermelden dat je lichaam in het geval van fanatiek sporten ook extra snel slijt. En jij wilt je knie toevallig graag tot je pensioen houden.
  9. Als je al geen minderwaardigheidscomplex had over je beginnende buikje, de kipfilets onder je armen of je hangborsten, dan loop je ‘m wel op in de sportschool. #fitgirl #lovemylife
  10. Afvallen of strakker worden is helemaal niet nodig, want je ziet er al prima uit. Gewoon goed is goed genoeg. Waarom moet alles altijd zo perfect?

 

Try before you die
Tegenover de talloze redenen om níét te gaan sporten staan nog veel meer argumenten om je lijf wél in beweging te zetten. Bijvoorbeeld omdat sporten – hoe tegenstrijdig het ook klinkt – energie geeft. Plof je na een lange werkdag op de bank voor de tv, dan zal je vermoeidheid alleen maar verergeren. Ga je sporten, dan voel je jezelf na een uurtje weer fit, verfrist en – met dank aan het stofje fenylethylamine – vrolijk en blij. Je slaapt beter, stress vermindert op slag, je spijsvertering krijgt een boost, je spieren worden sterker en een vale teint en wallen verdwijnen.

Hoe financieel fit ben jij?
Naast een gezond leven wil je ook een gezond pensioen. Door goed op de hoogte te blijven van de markt en hier fl­exibel op in te spelen houden we jouw pensioen in topconditie. Heb je al een pensioen bij BeFrank? Dan kun je op je persoonlijke pensioenpagina zien hoe jouw pensioen er voor staat en vind je de belangrijkste updates. Nog geen pensioen bij BeFrank? Vraag je werkgever naar de mogelijkheden.

button terug naar BeFit