Menu

5 tips om meer te ontspannen

16 november 2021

BeFit

De dagen worden steeds korter, je winterjas komt al langzaam tevoorschijn én de nieuwe maatregelen zorgen ervoor dat we weer wat meer thuiszitten de komende tijd. De week van 15 -19 november staat in het teken van de werkstress. Ook in deze tijd is het belangrijk de werkstress de baas te zijn. Voel jij de druk oplopen? Lees dan gauw onze vijf tips om meer te ontspannen.

1. Plan een avond voor jezelf

Pak je agenda erbij en blok een avond helemaal voor jezelf. Lees het boek dat al heel lang op je to-do staat, ga in bad, volg een bootcamples of kook je favoriete maaltijd en ga op de bank zitten met een goede film. Leg je telefoon weg en geniet van jóúw avond!

2. Ontspannen in de buitenlucht

Het wordt steeds wat kouder, maar laat het je niet weerhouden om nog regelmatig naar buiten te gaan. Frisse lucht en beweging is ontzettend belangrijk voor je hersenen. Loop dagelijks een rondje door het park of ga eens voor een lange bos- of strandwandeling.

3. Naar de sauna

De sauna ontspant je geest én lichaam. Dat zorgt niet alleen voor het ultieme zen-moment, maar naar de sauna gaan is ook onwijs goed voor je. Het geeft je een stralende huid, verbetert je ademhaling en zorgt voor een sterk immuunsysteem. Dat kunnen we wel gebruiken in de winter. Geniet van een dagje óf ga ’s avonds als het al lekker donker is buiten.

4. Er tussenuit op stedentrip

Volledig opladen in maar drie of vier dagen? Boek een stedentrip! Even weg uit je dagelijkse routine, even een andere omgeving om je heen. Geniet in het binnenland of neem een kijkje over de grens. En hoe leuk? De kerstmarkten gaan al bijna opbouwen!

5. Luister naar muziek

Trek jezelf even terug en zet (rustige) muziek op. Het luisteren van muziek heeft namelijk een positieve invloed op je hersenen. Liedjes met 60-80 beats per minuut zorgen ervoor dat jij helemaal tot rust komt. Dus plof op de bank, ga in bad of maak een wandeling met muziek op.

Hoe financieel fit ben jij?
Naast een gezond leven wil je ook een gezond pensioen. Door goed op de hoogte te blijven van de markt en hier fl­exibel op in te spelen houden we jouw pensioen in topconditie. Heb je al een pensioen bij BeFrank? Dan kun je op je persoonlijke pensioenpagina zien hoe jouw pensioen er voor staat en vind je de belangrijkste updates. Nog geen pensioen bij BeFrank? Vraag je werkgever naar de mogelijkheden.

button terug naar BeFit