Menu

Kijk wat jij kan doen voor je pensioen

Hoe vaak sta jij stil bij je pensioen?

Is je pensioen voor jou een ver-van-je-bed-show? Want jij bent toch lekker op weg? Je hebt je zaakjes goed op orde en dat pensioen komt later wel. Of toch niet…

Via je werkgever bouw je pensioen op. Bij BeFrank beleggen we jouw pensioengeld. Want beleggen levert bijna altijd meer op dan sparen. En dat beleggen kan op verschillende manieren. En het mooie? Jij kiest de manier die bij jou past.

Herken je jezelf in één van de volgende situaties? Dan is deze pagina interessant voor jou!

Ik weet niet dat mijn pensioengeld wordt belegd

Ik weet dat mijn pensioengeld wordt belegd, maar ik heb er nog nooit naar gekeken

Ik weet dat mijn pensioengeld wordt belegd en wil er graag meer over weten

Jij bent een belegger

Jouw pensioengeld wordt belegd, dus jij bent een belegger. En bij BeFrank bepaal je zelf hoe je pensioengeld wordt belegd. Om een zo hoog mogelijk rendement te maken en tegelijkertijd het risico te beperken beleggen wij je pensioengeld in ‘lifecycles’.  Dit betekent dat wij ons richten op het maken van rendement als je jong bent en op meer stabiliteit als je ouder wordt.

Meer rendement betekent ook meer risico. Bij BeFrank kies je zelf met hoeveel risico wij jouw pensioengeld beleggen. Je bepaalt dus zelf of je meer of minder risico wil nemen.

Je werkgever heeft voor jou en je collega’s een standaard beleggingsprofiel gekozen. Maar misschien wil jij wel kans op meer rendement of juist minder risico nemen. Maak daarom nu je eigen keuze. Het duurt maar een paar minuten.

Hoeveel invloed wil jij op je toekomst hebben?

Hoe mooi zou het zijn als je later die dingen kan doen waar je echt naar uitgekeken hebt. Omdat je nu bewuste keuzes maakt voor je pensioen. Precies hoe jij dat wil.

Als je onze Profielbepaler invult, zie je direct welk profiel bij jou past en hoeveel pensioeninkomen je ongeveer kunt verwachten. Onze experts bepalen de juiste strategie om die doelen te halen.

Vul de Profielbepaler in en check zelf welk beleggingsrisico bij je past. Het duurt maar een paar minuten.

Wacht niet langer: vul de Profielbepaler in een paar minuten in!

Met de Profielbepaler check je eenvoudig welk beleggingsrisico bij je past. Na het invullen van de test weet je welk risico bij jou past en leg je je keuze vast. Het kost je maar een paar minuten van je tijd.

Goed om te weten. Je kan je keuze later altijd aanpassen. Je zit nergens aan vast. Verandert er iets in je leven? Dan is het goed om weer even de Profielbepaler in te vullen.

Dus belegger, waar wacht je nog op? Doe de test. Dan bepaal jij zelf wat er met je pensioengeld gebeurt. Wel zo fijn, toch?

De vijf verschillende risicoprofielen op een rij

Veelgestelde vragen

Dat begrijpen we, daar heb je ons gelukkig voor. We helpen je met het bepalen van je beleggingsrisico. Dat is echt zó gedaan. Doe de test en check welk beleggingsrisico bij jou past.

Snel weten hoe beleggen bij BeFrank werkt? Lees dan deze pagina.

Als je niets doet, blijven we beleggen op basis van de standaardkeuzes die je werkgever heeft gemaakt. Daar is niets mis mee. Het is niet voor niets de standaard. Maar waarom zou je niet kiezen voor een profiel dat echt bij jou past? Met de daarbij behorende rendementen? Doe daarom eenvoudig en snel de test en check welk beleggingsrisico bij jou past.

Je bent er een paar minuten mee bezig. Doe nu de profielbepaler. Dan kun je daarna door met waar je mee bezig was én heb jij je pensioen goed geregeld. Lekker!

Bij BeFrank beleggen we jouw pensioengeld volgens de zogenaamde lifecycle-methode. Dit betekent dat we rekening houden met leeftijd door te focussen op het maken van rendement als je jong bent. Er is dan tijd om tussentijdse schommelingen goed te maken als de economie weer aantrekt.

Als je pensioenleeftijd dichterbij komt, zorgen we ervoor dat je uiteindelijke pensioenuitkering zo stabiel mogelijk blijft. We focussen dan minder op het maken van rendement. De waarde van de beleggingen kan dan nog steeds omhoog of omlaag. Maar het doel is dan dat je uiteindelijke pensioenuitkering zo stabiel mogelijk wordt.

Wil je meer weten? Lees dan onze beleggingsbrochure.

Op deze pagina vind je een overzicht van de rendementen van de Passieve, Actieve en Duurzame Lifecycles over de afgelopen kwartalen en jaren. Als je kijkt naar de historische analyses, dan zie je dat beleggen op de lange termijn betere resultaten geeft dan bijvoorbeeld sparen. Ook zie je dat koersdalingen uiteindelijk weer gevolgd worden door koersstijgingen.

Bekijk deze video met de ontwikkelingen op de financiële markten over het afgelopen kwartaal. En wat de impact hiervan is op jouw pensioen.

Het actuele rendement van je beleggingen bekijk je eenvoudig in onze app of op je persoonlijke pensioenpagina.

Bouw je geen pensioen op bij BeFrank? Kijk dan Mijnpensioenoverzicht.nl. Of download de Pensioenchecker app. En kijk wat jij kan doen voor je pensioen.