Een eerlijk pensioen

Bij BeFrank geloven we in een eerlijk pensioen. Daarom beleggen we zoveel mogelijk op een duurzame manier. We zijn transparant over de kosten die we maken en over de rendementen die we halen. En wat wij heel belangrijk vinden: wij investeren in bedrijven die eerlijk omgaan met mens en milieu. Want samen zorgen we voor een duurzame toekomst.

Impact maken met pensioengeld
Van alle PPI’s heeft BeFrank heeft het grootste belegd vermogen in beheer. Doordat we zo duurzaam mogelijk beleggen, maken we hier serieuze impact mee. Zo bespaarden we in 2020 bijvoorbeeld meer dan 200 miljoen kilo CO2-uitstoot. Dat kun je vergelijken met 2 miljard gereden kilometers. Dat zijn 47.000 rondjes op de aarde! En dat is nog maar een deel van de besparingen.

Inzicht in je impact
Als deelnemer zie je op je persoonlijke pensioenpagina wat de positieve impact is van jouw beleggingen. We laten je zien hoeveel gereden kilolmeters, douchebeurten en vuilniszakken vol afval je hebt bespaard. Ze brengen we de besparingen dichtbij. En wil je meer impact maken? Dan geef je dat op je pensioenpagina eenvoudig aan ons door.

De eerste CO2-neutrale pensioenregeling van Nederland
BeFrank belegt het pensioengeld in beleggingsfondsen met een relatief lage CO2-uitstoot. Sinds 2019 kunnen werkgevers ervoor kiezen de CO2-uitstoot die verbonden is aan de beleggingen van de pensioenregeling te compenseren. Dit gebeurt door het aanplanten van bomen op uitgeput land. Hierin is BeFrank uniek. Wij berekenen de CO2-footprint van een klant aan de hand van data van de beleggingsfondsen. Onze partner Land Life Company koppelt daar een model aan dat bepaalt hoeveel bomen in een bepaald gebied aangeplant moeten worden om de CO2 te compenseren en plant deze bomen samen met de lokale bevolking. Ook dat is impact maken met pensioengeld.

Bekijk ook dit filmpje: