Menu

We zijn een B Corp!

Wij werken aan een gezonde financiële toekomst die tegelijk onze omgeving beter maakt. Dat blijft niet bij mooie woorden; wij proberen het iedere dag een stukje beter te doen. En dat we dat goed doen, wordt nu ook erkend: we mogen ons vanaf nu een B Corp noemen!

Wat is B Corp?

Simpel gezegd: bedrijven die zich inzetten voor de grote problemen van nu. Die verantwoordelijkheid nemen waar het kan. En dat hard kunnen maken. B Corps zijn bedrijven die de kracht van het bedrijfsleven gebruiken om een meer inclusieve en duurzame economie op te bouwen.

Wereldwijd zijn er zo’n 8500 bedrijven met een B Corp-certificering. In Nederland zijn dat ruim 290 bedrijven, waaronder namen als Triodos Bank, Danone en Swapfiets.

Waarom doen wij dit?

Omdat we het ontzettend belangrijk vinden om verder te kijken dan winst. Juist als pensioenuitvoerder zijn we bezig met de toekomst. We willen een verschil maken en op een gezonde manier iets bijdragen. In onze dienstverlening, waar duurzaamheid centraal staat. Zoals in onze beleggingen, waarmee we financieel veel impact kunnen maken. En in onze eigen bedrijfsvoering, omdat we zelf het goede voorbeeld willen geven. De certificering bevestigt dat we op de goede weg zijn en stimuleert ons -en hopelijk anderen- om nog beter ons best te doen.

B Corp word je niet zomaar

Om gecertificeerd te worden, moet je aan torenhoge normen rond bestuur, werknemersbeleid, milieu, community en klanten voldoen. Je moet als bedrijf intrinsiek gemotiveerd zijn om echt iets bij te dragen, anders haal je het gewoon niet. Toen we hier ruim een jaar geleden aan begonnen, wisten we dat we kritisch in de spiegel moesten kijken. Voor ons was het al vanzelfsprekend om duurzaamheid centraal te stellen. We bleken het alleen nog niet allemaal vast te leggen. Dat zijn we afgelopen jaar beter gaan doen en uiteindelijk hebben we maar liefst 95 punten gescoord bij het assessment om B Corp te worden. Daar zijn we enorm trots op!

De highlights

Dit is geen eindstation

Hoewel de certificering een bewijs is van het werk dat we al deden, is dit geen eindstation. Er zal altijd iets te verbeteren zijn. Wat B Lab (de stichting achter B Corp) betreft ook; om de drie jaar word je opnieuw getoetst. Alleen bedrijven die meer dan 80 van de 200 punten scoren, houden de status. We hebben nog heel veel ideeën en kunnen niet wachten om daarmee aan de slag te gaan!

Meer weten?

Meer weten over de certificering en onze resultaten? Bekijk die op de B Corp-website of bekijk hier ons volledige Assessment.

Heb je inhoudelijke vragen? Neem contact op met joy.hofman@befrank.nl. Zij vertelt je er graag meer over.