Menu

Een eerlijke organisatie

Duurzaam ondernemen doen wij er niet ‘even bij’. Het is een belangrijk onderdeel van onze strategie. We ondernemen met respect voor natuur en milieu. Daarbij houden we onze eigen CO2-footprint zo laag mogelijk. Tegelijkertijd weten we ook: in onze bedrijfsvoering is áltijd nog iets te winnen. Denk aan het verlagen van ons energieverbruik. Of de keuzes die we maken voor ons kantoor en de mobiliteit van onze medewerkers. En sinds april 2024 zijn we B Corp-gecertificeerd!

Zo ondernemen wij zo duurzaam mogelijk

Een paar voorbeelden:

 • 100% circulair kantoor
  Voor de inrichting van ons kantoor van BeFrank zijn alle materialen hergebruikt. Zoals CO2-positieve krukjes van hennepplanten, kussens van onze eigen spijkerbroeken, lampen van oude TL-buizen, rolgordijnen van oude legertenten en ga zo maar door. Verder streven we naar een afvalvrij-kantoor, maar het afval dat we hebben scheiden we netjes. We kopen recyclebaar in, wat betekent dat alles dat we inkopen te recyclen is tot nieuwe grondstoffen. Bekijk ook deze video.
 • CO2-compensatie eigen pensioenregeling
  Je verwacht het misschien niet direct, maar tweederde van onze footprint komt van onze eigen pensioenregeling. Daarom compenseren we deze CO2-uitstoot. Dat doen we via Land Life die hiervoor jaarlijks bomen aanplant.
 • Onze medewerkers reizen duurzaam van A naar B
  Mobiliteit is belangrijk, maar kan ook schadelijk zijn voor mens en milieu. Daarom stimuleren we onze medewerkers om met het openbaar vervoer te reizen. Ons kantoor ligt dichtbij een treinstation, dus we zijn makkelijk bereikbaar. En veel van onze medewerkers wonen in Amsterdam, dus zij lopen of fietsen gewoon naar kantoor. Groener kan het niet. Verder werken we aan een verantwoord en energiezuinig wagenpark met lage CO2-uitstoot. Ook stimuleren we elektrisch of hybride rijden.
 • Verlagen en compenseren van onze CO2-uitstoot
  Wij brengen de CO2-uitstoot van ons kantoor sinds 2018 helemaal in kaart. Jaarlijks doen we er alles aan om de uitstoot zo laag mogelijk te houden en onze absolute uitstoot te verlagen ten opzichte van voorgaande jaren. We hebben ten opzichte van 2018 al een besparing gerealiseerd van 10% in een groeiend bedrijf. De CO2-uitstoot die we nog wel hebben compenseren we door bomen te planten via onze partner Land Life Company.

Elke dag een beetje duurzamer

Duurzaamheid zit steeds meer in de kern van alles wat we doen. Dat begint heel klein, door wegwerpbekers te vervangen door eigen mokken. Maar zie je ook terug in onze samenwerking met Stichting De Noordzee. Jaarlijks doneren we het vrijvallend klein-pensioenkapitaal. En maken we regelmatig met onze medewerkers een stuk strand plasticvrij. Nog een initiatief is de wekelijkse duurzame tip, die we eerst intern maar nu ook met klanten delen.

 • Bijna geen papier door digitale dienstverlening
  We doen alles digitaal, al sinds onze oprichting in 2010. Geen stapels brieven en papieren bij ons. Wel e-mails, een ‘Mijn Pensioen’-app en een persoonlijke pensioenpagina voor elke medewerker. Zo maken we onze dienstverlening makkelijk en overzichtelijk. Een ander voordeel: er hoeven veel minder bomen omgezaagd te worden. Goed voor onze klanten en voor de natuur. Soms ontkomen we er niet aan om toch post op papier te versturen. In dat geval gebruiken we 100% gerecycled carbon neutral papier.
 • Groene initiatieven
  Ook maken we onze medewerkers bewust van het belang van een milieuvriendelijk kantoor. Dat heeft al gezorgd voor meerdere groene initiatieven. Zo hebben alle medewerkers een eigen BeFrank-mok. Dat scheelt weer kartonnen bekertjes. Ook nemen we weleens afvalprikkers mee tijdens de lunchwandeling, om zwerfafval op te ruimen. Ook houden we kledinginzamelingsacties om kleding een 2e leven te geven.

B Corp-gecertificeerd

Dat we het goed doen, wordt ook erkend: we mogen ons sinds april 2024 een B Corp noemen. Daar zijn we heel trots op! B Corps zijn bedrijven die de kracht van het bedrijfsleven gebruiken om een meer inclusieve en duurzame economie op te bouwen. Om gecertificeerd te worden, moet je aan torenhoge normen rond bestuur, werknemersbeleid, milieu, community en klanten voldoen. Hoewel de certificering een bewijs is van het werk dat we al deden, is dit geen eindstation. Er zal altijd iets te verbeteren zijn.