Menu

Nieuwe optie bij extra premie inleggen

Gepubliceerd: 21 september 2021
BeFrank is voortdurend bezig om de dienstverlening te verbeteren. We letten hierbij niet alleen op uitvoerbaarheid en online gemak, maar ook op het bieden van nieuwe keuzemogelijkheden voor adviseurs, werkgevers en werknemers. Sinds kort biedt BeFrank een nieuwe optie bij extra premie inleggen. Op deze pagina lees je hier meer over.

Standaard extra premie inleggen voor alle werknemers

Werknemers hebben vaak al de mogelijkheid om vrijwillig extra premie als eigen bijdrage in te leggen. Maandelijks of als eenmalige storting. Nieuw is dat de werkgever werknemers standaard maandelijks extra premie als eigen bijdrage laat inleggen. De werknemer kiest in dit geval dus niet zelf om extra in te leggen. Hij kan zich hier wel altijd voor afmelden.

Voordelen voor werkgever én werknemer

  • Over de extra inleg betaal je als werkgever geen werkgeverslasten
  • De extra inleg wordt ingehouden op het bruto salaris waardoor de werknemer minder loonbelasting betaalt
  • Grotere kans dat werknemers een hogere pensioenuitkering ontvangen

Wijzigen pensioenregeling

Het is wel nodig dat de pensioenregeling hiervoor wordt aangepast. Of dat deze extra mogelijkheid wordt meegenomen in de regeling bij de verlenging van het pensioencontract bij BeFrank.
Neem contact op met jouw pensioenadviseur of met BeFrank via relatiebeheer@befrank.nl als je deze mogelijkheid wilt bespreken.

Hoe gaat het dan verder?

Wanneer deze optie is vastgelegd in de pensioenregeling, ontvangen alle* werknemers communicatie vanuit BeFrank. Hierin staat duidelijk vermeld welk bedrag zij automatisch extra gaan inleggen als eigen bijdrage. Uiteraard krijgen werknemers de mogelijkheid om af te zien van extra inleggen.
*Werknemers die zelf al méér extra inleggen dan het bedrag dat de werkgever bepaalt, worden uitgezonderd. Zij krijgen deze communicatie niet en blijven het bedrag inleggen dat ze zelf gekozen hebben.

Afzien of wijzigen via persoonlijke pensioenpagina

Werknemers die geen extra premie willen inleggen geven dit eenvoudig door via hun persoonlijke pensioenpagina. Ze kunnen bij het afmelden ook nog kiezen om een ander bedrag als extra premie in te leggen. Op hun persoonlijke pensioenpagina zien werknemers wat extra inleggen voor invloed heeft op hun uiteindelijke pensioenuitkering.

Let op: werknemers die niet binnen 30 dagen na ontvangst van de communicatie reageren, gaan automatisch maandelijks extra premie inleggen. Uiteraard staat dit duidelijk vermeld in de communicatie naar werknemers. De werkgever houdt het bedrag maandelijks in op het bruto salaris. Tussentijds stoppen is mogelijk maar ingelegde premies worden niet teruggestort.

Hoeveel extra laten inleggen?

Jij als werkgever bepaalt hoeveel extra premie werknemers maandelijks als eigen bijdrage gaan inleggen. Overleg met jouw pensioenadviseur wat voor jou en je werknemers het beste is.

Wet toekomst pensioenen (Wtp)

Met deze nieuwe mogelijkheid loopt BeFrank vooruit op compensatiemogelijkheden die vanuit de nieuwe Wet toekomst pensioenen gaan gelden.