Menu

Alles over het nieuwe pensioenstelsel

Dit artikel is bijgewerkt op: 23 december 2022
Het nieuwe pensioenstelsel zorgt voor toekomstbestendige pensioenen die beter passen bij de huidige tijd. De Wet toekomst pensioenen (Wtp) treedt hoogstwaarschijnlijk op 1 juli 2023 in werking. Vanaf dan mogen pensioenregelingen worden aangepast. In eerste instantie zou de Wtp per 1 januari 2023 in werking treden. Uiterlijk 1 januari 2027 moeten alle pensioenregelingen in Nederland voldoen aan de Wtp. We snappen dat dit vragen oproept. Op deze pagina vind je uitleg en links naar artikelen over het nieuwe pensioenstelsel.

In het kort: wat wijzigt er?

Bij BeFrank brengt het nieuwe pensioenstelsel voor de meeste pensioenregelingen twee wijzigingen met zich mee:

  • In de huidige regelingen stijgt de pensioenpremie naarmate je werknemers ouder worden. In de nieuwe regelingen geldt voor elke werknemer, van jong tot oud, hetzelfde premiepercentage.
  • In het nieuwe pensioenstelsel worden de percentages en definities binnen het nabestaandenpensioen veranderd in een vaste standaard.

Onderstaande animatie legt je in 3 minuten op hoofdlijnen uit wat er wijzigt.

BeFrank Keuzetool voor werkgevers

Op je werkgeversportaal heb je toegang tot de handige BeFrank Keuzetool. In één oogopslag krijg je een indicatie van de impact van het nieuwe pensioenstelsel op de pensioenregeling van jouw organisatie. En je ziet ook direct welke impact dit heeft op het pensioen van je medewerkers. Handig! In deze animatie zie je hoe de BeFrank Keuzetool werkt.

Vraag advies aan je adviseur

Jouw adviseur helpt je bij het maken van uiteindelijke keuzes. De keuzetool is een handig hulpmiddel om de verschillende mogelijkheden te bekijken. Met één druk op de knop maak je een download van alle data zodat je zelfs de impact per werknemer ziet. Zo maken jullie samen de juiste keuze. En natuurlijk staan wij altijd klaar om de opties met jullie door te nemen!

Artikelen over het nieuwe pensioenstelsel

Meer informatie over BeFrank of onze dienstverlening?

Nog geen klant bij BeFrank? En wil je meer informatie over BeFrank, onze pensioenregelingen of dienstverlening? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Secured By miniOrange