Menu

Een eerlijke organisatie

Duurzaam ondernemen doen wij er niet ‘even bij’. Het is een belangrijk onderdeel van onze strategie. We beleggen pensioengeld zo duurzaam mogelijk. En wist je dat we ook een CO2-neutrale pensioenregeling hebben? Zo dragen we ons steentje bij aan een leefbare planeet voor iedereen.

We zijn ons bewust van de wereld om ons heen

We ondernemen met respect voor natuur en milieu. En houden onze eigen CO2-footprint zo laag mogelijk. Tegelijkertijd weten we: ook in onze bedrijfsvoering is altijd nog iets te winnen. Denk aan het verlagen van ons energieverbruik. Of de keuzes die we maken voor ons kantoor en de mobiliteit van onze medewerkers. Daar zijn we actief mee bezig. Een paar voorbeelden:

 • 100% circulair kantoor
  Voor de inrichting van ons kantoor van BeFrank zijn alle materialen hergebruikt. Zoals CO2-positieve krukjes van hennepplanten, kussens van onze eigen spijkerbroeken, lampen van oude TL-buizen, rolgordijnen van oude legertenten en ga zo maar door. Verder streven we naar een afvalvrij-kantoor, maar het afval dat we hebben scheiden we netjes. We kopen recyclebaar in, wat betekent dat alles dat we inkopen te recyclen is tot nieuwe grondstoffen. Bekijk ook deze video.
 • Onze medewerkers reizen duurzaam van A naar B
  Mobiliteit is belangrijk, maar kan ook schadelijk zijn voor mens en milieu. Daarom stimuleren we onze medewerkers om met het openbaar vervoer te reizen. Ons kantoor ligt dichtbij een treinstation, dus we zijn makkelijk bereikbaar. En veel van onze medewerkers wonen in Amsterdam, dus zij lopen of fietsen gewoon naar kantoor. Groener kan het niet. Verder werken we aan een verantwoord en energiezuinig wagenpark met lage CO2-uitstoot. Ook stimuleren we elektrisch of hybride rijden.
 • Bijna geen papier door digitale dienstverlening
  We doen alles digitaal, al sinds onze oprichting in 2010. Geen stapels brieven en papieren bij ons. Wel e-mails, een ‘Mijn Pensioen’-app en een persoonlijke pensioenpagina voor elke medewerker. Zo maken we onze dienstverlening makkelijk en overzichtelijk. Een ander voordeel: er hoeven veel minder bomen omgezaagd te worden. Goed voor onze klanten en voor de natuur. Soms ontkomen we er niet aan om toch post op papier te versturen. In dat geval gebruiken we 100% gerecycled carbon neutral papier.
 • Wij compenseren onze CO2-uitstoot
  Wij brengen de CO2-uitstoot van ons kantoor sinds 2018 helemaal in kaart. Jaarlijks doen we er alles aan om de uitstoot zo laag mogelijk te houden en onze absolute uitstoot te verlagen ten opzichte van voorgaande jaren. De CO2-uitstoot die we nog wel hebben compenseren we door bomen te planten via onze partner Land Life Company.
 • Groene initiatieven
  Ook maken we onze medewerkers bewust van het belang van een milieuvriendelijk kantoor. Dat heeft al gezorgd voor meerdere groene initiatieven. Zo hebben alle medewerkers een eigen BeFrank-mok. Dat scheelt weer kartonnen bekertjes. Ook nemen we weleens afvalprikkers mee tijdens de lunchwandeling, om zwerfafval op te ruimen. Ook houden we kledinginzamelingsacties om kleding een 2e leven te geven.