Een eerlijke organisatie

Duurzaam ondernemen is niet langer iets om ‘erbij’ te doen als organisatie maar wordt steeds meer de standaard. Niet alleen omdat we hiermee onze planeet leefbaar houden maar ook omdat het de wereld vooruit helpt. Het is een manier van ondernemen die past bij de uitdagingen van nu én van de toekomst. Die instelling past goed bij onze bedrijfscultuur. Duurzaamheid is daarom een onlosmakelijk onderdeel van onze strategie. BeFrank vindt het belangrijk om als bedrijf de eigen CO2-footprint zo laag mogelijk te krijgen. Het is een verantwoordelijkheid die iedere BeFranker graag wil nemen.

We zijn ons bewust van de wereld om ons heen
We ondernemen met respect voor de natuur en het milieu. Zoals bij elke onderneming is er ook in onze bedrijfsvoering altijd nog iets te winnen op duurzaam gebied, bijvoorbeeld het omlaag brengen van ons energieverbruik en de keuzes die we maken voor ons kantoor en de mobiliteit van onze medewerkers.

Duurzaam van A naar B
Mobiliteit is belangrijk maar kan ook schadelijk zijn voor mens en milieu. Daarom stimuleren we onze medewerkers om met het openbaar vervoer te reizen. Omdat ons kantoor dichtbij een treinstation ligt, is het makkelijk te bereiken. Veel van onze medewerkers wonen in Amsterdam dus die lopen of fietsen naar kantoor, groener kan het niet. Daarnaast werken we aan een verantwoord, energiezuinig, wagenpark met lage CO2-uitstoot en stimuleren elektrisch of hybride rijden.

Bijna geen papier door digitale dienstverlening
Sinds onze oprichting in 2010 doet BeFrank alles digitaal. Geen stapels brieven en paperassen bij ons. Wel e-mails, een persoonlijke pensioenpagina voor elke deelnemer en de ‘Mijn Pensioen’ app. Daarmee bieden we niet alleen veel gemak in onze dienstverlening, er hoeven ook minder bomen voor omgezaagd te worden. Dat is goed voor onze klanten en voor de natuur. Soms moeten we toch post op papier versturen. Dan gebruiken wij 100% gerecycled ‘Carbon Neutral’ papier.

Ons kantoor heeft energielabel A
Het kantoor van BeFrank zit in Amsterdam in de Mondriaantoren bij het Amstelstation. Dit kantoor is gecertificeerd met energielabel A, dat is het energiezuinigste label. Het label wordt bepaald op basis van het energiegebruik van o.a. de constructie (vloeren, daken, gevels, glas, deuren), warmte- en koelinstallaties en verlichting.

100% biologische lunch
Onze medewerkers genieten elke dag van een gezonde lunch van De Buurtboer. Dit is een leverancier van ambachtelijke en biologische producten die zoveel mogelijk lokaal geproduceerd en seizoensgebonden zijn. De Buurtboer is ook voorstander van Zero Waste: al het voedsel dat bij de Buurtboer achterblijft wordt naar de Voedselbank gebracht.

Wij compenseren onze CO2-uitstoot
Wij hebben de CO2-uitstoot van ons kantoor over 2018 helemaal in kaart gebracht en ter compensatie hiervan 519 bomen via Landlife Company laten planten. Ook maken we de medewerkers meer bewust van het belang van een milieuvriendelijk kantoor en zijn er daardoor meerdere initiatieven opgestart, waaronder het gebruiken van een eigen beker in plaats van kartonnen bekertjes en het meenemen van afvalprikkers tijdens de wandeling na de lunch het zwerfafval op te ruimen. En natuurlijk is onze eigen pensioenregeling CO2-neutraal.

Eerlijk zijn zit in ons DNA
Duurzaam ondernemen is voor ons meer dan onze bedrijfsvoering duurzaam inrichten. Het gaat ook over hoe we binnen BeFrank met elkaar en met onze klanten omgaan. Klanten blij maken is wat ons drijft. En dat doen we onder meer door altijd helder te communiceren. Maar ook intern willen we blije BeFrankers. Dus ook binnen BeFrank communiceren we altijd helder. Bij ons geen verborgen boodschappen. Zo weten we altijd wat we aan elkaar hebben.