Menu

Een derde werknemers wil andere baan of eigen baas worden

4 januari 2018

Pers

Net als vorig jaar wil opnieuw een relatief grote groep werknemers (33 procent) dit jaar een andere baan gaan zoeken of voor zichzelf beginnen. Dat blijkt uit een onderzoek van Panelwizard in opdracht van online pensioenuitvoerder BeFrank.

De cijfers komen overeen met die van vorig jaar. Ruim 60 procent van de mensen die willen veranderen, wil wel in loondienst blijven werken. “De arbeidsmarkt is door de opkomst van allerlei vormen van flexwerkers -met name ZZP’ers- erg in beweging. Het kabinet wil het gat tussen flexwerkers en mensen met een vast contract kleiner maken, maar vooralsnog hebben flexwerkers nu vaak een slecht pensioenvooruitzicht’’, zegt Jan Hein Rhebergen, commercieel directeur van BeFrank.

Pensioen
“Het is belangrijk om niet alleen stil te staan bij je inkomen nu, maar ook bij je inkomen later. Als je vanuit een vaste baan voor jezelf begint, is het verstandig om naar je opgebouwde pensioen te kijken en de toekomst ervan verder te versterken’’, aldus Rhebergen.

Blijven
Ondanks de wil tot veranderen, wil het overgrote deel van de werknemers in 2018 bij dezelfde baas blijven werken (58 procent). Die groep is niet voornemens dit jaar een andere baan te zoeken of een eigen bedrijf te beginnen. Eind 2016 dacht een kleiner percentage van 55 procent in 2017 bij dezelfde onderneming te blijven werken.

Feiten uit het onderzoek:
• Ruim 21 procent van de mensen die van baan gaat veranderen stapt over naar een andere branche.
• Vooral jongeren en volwassenen tot 40 jaar zeggen van baan te veranderen.
• Vooral mensen in Zuid-Nederland zeggen van baan te willen veranderen.

Over het onderzoek
In opdracht van BeFrank deed Panelwizard in december 2017 onderzoek onder ruim 1000 werkende Nederlanders van 18 jaar en ouder. Hetzelfde onderzoek vond plaats in december 2016, eveneens onder ruim 1000 werkende Nederlanders.

Over BeFrank
BeFrank is sinds 2011 actief in de collectieve pensioenmarkt en is de eerste premiepensioeninstelling (PPI) van Nederland. BeFrank biedt een duidelijk pensioen, heldere communicatie, online dienstverlening en lage kosten. Zij maakt onderdeel uit van NN Group.

Neem voor meer informatie contact op met: Isabelle van Ast. E-mail: pers@befrank.nl, Tel: 020-5621118.