Menu

BeFrank Lifecycle hoogste score bij MoneyView ProductRating 2018

22 juni 2018

Pers

Financieel onderzoeksbureau MoneyView heeft deze week de resultaten naar buiten gebracht van de MoneyView ProductRating 2018. Daaruit komt de Neutrale Ambitieuze Lifecycle van BeFrank in de categorie ‘Werknemersopbrengsten’ als beste uit de bus.

Het onderzoeksbureau vergeleek pensioenproducten op basis van premie-overeenkomsten (Defined Contribution regelingen). In deze Special Edition zijn de MoneyView ProductRatings voor ‘Prijs’ (gesplitst in Werknemersopbrengsten en Werkgeverslasten) en ‘Voorwaarden’ bekend gemaakt. Tien pensioenproducten zijn op basis van in totaal 57 voorwaarden, kenmerken en mogelijkheden tegen het licht gehouden, resulterend in de ProductRating Voorwaarden. Verder zijn er in totaal 44 werknemersbestanden doorgerekend, met verschillende samenstellingen op basis van leeftijd, pensioenstaffels en inkomen. Op basis van deze berekeningen is de ProductRating ‘Prijs’ bepaald, die in dit geval in twee categorieën uiteen valt: er is niet alleen gekeken naar de producten die de werkgever het minste kosten, maar ook naar de producten die de werknemer het meeste opleveren.

Pensioen dichterbij de deelnemer
In die laatste categorie scoorde BeFrank het hoogst van alle aanbieders. Jan Hein Rhebergen, commercieel directeur van BeFrank: “Dit is een geweldig compliment voor BeFrank en een beloning voor de dagelijkse inzet van alle medewerkers om er alles aan te doen om de deelnemer centraal te stellen. Juist deze categorie sluit aan bij onze missie om pensioen weer dichterbij de deelnemer te brengen. Wij zijn er dan ook erg trots op!”

De hele Special Edition kun je hier lezen.

Over MoneyView
MoneyView is het onafhankelijke onderzoeks- en benchmarkinstituut voor financiële dienstverleners. MoneyView volgt op dagelijkse basis de productontwikkelingen op het gebied van levensverzekeringen, pensioenen, hypotheken, schadeverzekeringen, inkomensverzekeringen, beleggingsproducten en bancaire producten. Met producten als de ProductManager, Selector, Advisa Online en AeQuote biedt MoneyView productvergelijkings- en benchmarkoplossingen voor banken, verzekeraars en adviseurs.

Over BeFrank
BeFrank is sinds 2011 actief in de collectieve pensioenmarkt en is de eerste premiepensioeninstelling (PPI) van Nederland. BeFrank biedt een online pensioen, heldere communicatie en innovatieve dienstverlening. Zij maakt onderdeel uit van NN Group.

Neem voor meer informatie contact op met: Isabelle van Ast. E-mail: pers@befrank.nl, Tel: 020-5621118.