Menu

Hoeveel risico wil je op latere leeftijd nemen?

Beleggen voor je pensioen brengt risico’s met zich mee. Het is slim op tijd na te denken over de vraag: hoeveel risico wil ik later lopen met mijn pensioen? Als je jong bent, is dat misschien best lastig. Daarom helpen we je vast op weg.

Wij bouwen je beleggingsrisico automatisch af

Je risicoprofiel bepaalt wanneer we starten met je beleggingsrisico af te bouwen.

  • Heb je een defensief profiel? En neem je dus weinig beleggingsrisico? Dan beginnen we zestien jaar voor je pensioenleeftijd met afbouwen. Bij een zeer defensief profiel is dat zelfs negentien jaar voor je pensioenleeftijd.
  • Bij een neutraal risicoprofiel beginnen we twaalf jaar voor je pensioenleeftijd met afbouwen.
  • Bij een offensief profiel beginnen we een stuk later met risico’s afbouwen. Namelijk elf jaar voor pensioendatum. Heb je een zeer offensief profiel? Dan beginnen we daar negen jaar van te voren mee.

Jij bepaalt hoeveel beleggingsrisico je nog wil nemen

  • Je wil na je pensioen een deel van je pensioengeld blijven beleggen

Weet je nu al dat je tijdens je pensioen met een deel van je pensioengeld wil blijven beleggen? Hou daar dan nu al rekening mee. En pas de afbouw van je beleggingsrisico alvast aan.

  • Je wil zolang je werkt meer beleggingsrisico nemen

Weet je nog niet of je na je pensioen wil blijven beleggen met een deel van je pensioengeld? Maar wil je zolang je werkt meer beleggingsrisico nemen? Ook dan kan je de afbouw van het beleggingsrisico aanpassen.

Goed om te weten: je past je risicoprofiel aan op je persoonlijke pensioenpagina. Op basis van je keuze bouwen wij het risico af.

Voor beide situaties geldt: pas je de afbouw van het beleggingsrisico aan? Dan blijven wij meer in risicovolle beleggingen beleggen. En minder in risicomijdende beleggingen.

Kijk wat bij jou past

We weten dat niet iedereen evenveel risico kan en wil lopen met zijn pensioen. Met de Profielbepaler check je eenvoudig welk risicoprofiel het best bij je past. Vul de test vandaag nog in en wij helpen je een passend risicoprofiel te kiezen.

Je zit nergens aan vast

Wat je ook kiest, je mag je keuze altijd wijzigen. Komt de afbouwfase in zicht? Dan vragen we je sowieso opnieuw naar je keuze voor beleggingsrisico’s te kijken.

Verandert er iets op financieel gebied? Of in je persoonlijke situatie?

Kijk dan weer even naar je beleggingskeuzes. Passen ze nog bij je? Of is het toch slim nu wat meer of minder risico te nemen?

Als je de Profielbepaler opnieuw invult, check je meteen of je risicoprofiel nog bij je past. Vervolgens geef je de wijzigingen makkelijk aan ons door. Zo stemmen wij je beleggingen af op jouw toekomst.