Menu

Impact maken met je pensioen

Bij BeFrank geloven we in een eerlijk pensioen. Daarom beleggen we zo duurzaam mogelijk. We investeren je pensioengeld in bedrijven die goed omgaan met mens en milieu. Hoe dat werkt? Dat lees je op deze pagina.

Je kiest bij BeFrank uit drie beleggingsvormen: Passief, Actief of Duurzaam. Dit noemen we ook wel onze ‘lifecycles’. Bij alledrie de lifecycles bouwen we je beleggingsrisico af als je pensioen dichterbij komt. En we beleggen altijd zo duurzaam mogelijk.

Dit zijn onze duurzame keuzes per lifecycle:

1. Passieve Lifecycle

We beleggen alleen in bedrijven die volgens ons bijdragen aan een betere wereld. Deze organisaties voldoen aan de tien UN Global Compact Principles. We beleggen bijvoorbeeld niet in de tabaksindustrie of in opkomende landen die hun bestuur niet goed hebben ingericht.

2. Actieve Lifecycle

In de Actieve Lifecycle gaan we een stap verder. Naast de uitsluitingen die wij ook al toepassen in de Passieve Lifecycle spelen duurzaamheidscriteria hier ook een rol bij het vinden van beleggingen die op lange termijn een beter rendement opleveren dan de markt.

3. Duurzame Lifecycle

De naam zegt het al: onze Duurzame Lifecycle is onze meest duurzame beleggingsvorm. We beleggen uitsluitend in ondernemingen, overheden en instanties met een bewezen positieve impact op de wereld.

Druk uitvoeren op bedrijven via Voting en Engagement

Voting en Engagement zijn termen die je veel hoort als het gaat om beleggen. Maar wat is dat eigenlijk?

  • Voting is het gebruiken van je stemrecht bij een aandeelhoudersvergadering.
  • Bij Engagement spreken we ondernemingen waarin we beleggen aan op hun gedrag en/of activiteiten.

Als het nodig is, zetten onze vermogensbeheerders deze – en andere – middelen in. Dat doen ze om druk uit te oefenen op bedrijven.

Impact maken met je pensioen

Op je persoonlijke pensioenpagina zie je hoe we je pensioengeld nu beleggen. Benieuwd welk effect een andere beleggingsvorm heeft op je verwachte pensioen? Ook dat zie je makkelijk en snel via je persoonlijke pensioenpagina.

Zelf invloed op je pensioen

Naast je beleggingsvorm kan je ook zelf een risicoprofiel kiezen. Daarmee bepaal je welk beleggingsrisico je wil nemen. Welke keuze je ook maakt, je zit nergens aan vast. Je kan je keuze altijd veranderen.

Ontdek welke eigen keuzes voor je pensioen je nog meer zelf maakt.