Menu

Treinreizigers dansen zich fit op de Nationale BeFit-dag

8 september 2022

Nieuws

Vandaag wordt er op het Centraal Station Utrecht méér bewogen dan ooit. Want speciaal voor de Nationale BeFit-dag is er in de hal van het grootste treinstation van Nederland een pop-up dansvloer ingericht. Choreograaf Juvat Westendorp nodigt iedereen uit om mee te komen dansen. Online pensioenuitvoerder BeFrank heeft eerder de tweede donderdag van september uitgeroepen tot Nationale BeFit-dag en brengt mensen hiermee letterlijk in beweging.

Net als bij de vorige editie vraagt BeFrank aandacht voor zowel fysieke als financiële fitheid. Zodat mensen later fit met pensioen kunnen gaan en de dingen kunnen blijven doen die ze leuk vinden. Werd er bij de 1e Nationale BeFit-dag massaal touwtje gesprongen, vandaag staat dansen centraal. Via een silent disco en een dansworkshop van Juvat Westendorp kunnen voorbijgangers lekker uit hun dak gaan.

Laagdrempelige kennismaking
Naast deze fysieke inspanning wordt er deze dag ook aandacht besteed aan de financiële fitheid. Veel mensen vinden pensioen ver weg en niet interessant. BeFrank wil daar verandering in brengen. “Het is immers je inkomen voor later en één van de belangrijkste financiële zaken in je leven”, zegt Jan Hein Rhebergen, directeur van BeFrank. “Met deze actie willen we pensioen op een leuke manier onder de aandacht brengen en mensen aansporen eens naar hun pensioen te kijken. Om de eerste stap laagdrempelig te houden hebben we voor dit pop-up podium gekozen. Hier helpen onze pensioenexperts de mensen graag een beetje op weg.”

Fit met pensioen
BeFrank maakt al veel langer werk van fitte deelnemers. Met BeFit inspireert de pensioenuitvoerder Nederlanders met interessante artikelen over voeding, beweging en een gezonde lifestyle. Deze dag krijgen alle mensen die meedoen een energybar en zweetbandje mee. Via een QR-code komen ze terecht op BeFrank.nl/BeFit-dag, waar een handige checklist te vinden is. Hier kunnen mensen online zien wat ze zelf kunnen doen voor een fit pensioen.

Multitalent Juvat Westendorp
Juvat Westendorp (33) is van oorsprong danser, die zijn doorbraak beleefde met het TV-programma So You Think You Can Dance. Kortom, hij is geknipt voor het podium van de Nationale BeFit-dag. Maar Juvat is ook bekend als acteur in de soapseries Malaika en Goede tijden, slechte tijden en hij speelde de hoofdrol in de film Poort der Zielen. Daarnaast werkt hij als presentator en choreograaf.

Over BeFrank
BeFrank is sinds 2011 actief in de collectieve pensioenmarkt en is de eerste premiepensioeninstelling (PPI) van Nederland. BeFrank biedt een online pensioen, heldere communicatie en innovatieve dienstverlening. Zij maakt onderdeel uit van NN Group.

Neem voor meer informatie contact op met: Isabelle van Ast. E-mail: pers@befrank.nl, Tel: 06 2330 8463.