Menu

Terugblik BeFrank Jubileumevent over duurzaamheid

21 juni 2022

Nieuws

Dinsdag 14 juni was het eindelijk zover: we konden onze klanten en adviseurs weer live ontmoeten op het BeFrank Jubileumevent. Bijpraten, proosten op ons 10-jarig bestaan en onze gasten een inspirerende middag bezorgen was het doel. En dat is gelukt. Met een 8,4 als rapportcijfer kijken wij met trots terug op deze middag!

Bij BeFrank zetten we ons elke dag opnieuw in voor een duurzame toekomst. Ons jubileumjaar stond in het teken van duurzaamheid en zo ook ons Jubileumevent. Wat je daarmee kunt in je pensioenoplossing? Dat lichtte Oscar van Zadelhoff -Strategisch Productmanager bij BeFrank- toe deze middag. Oscar gaf een sneak preview van de uitbreiding op het werkgeversportaal waarin ook de footprint van de beleggingen en de besparingen zichtbaar zijn.

CO2-compensatie via hightech herbebossing
Ook kan bij BeFrank als enige partij in de markt gekozen worden voor een CO2-neutrale pensioenregeling. Hierin wordt de restuitstoot van de beleggingen gecompenseerd via de aanplant van bomen op uitgeput land. Jacqueline Oomen en Anne-Claire Vernede van Land Life Company -onze partner in deze oplossing- lieten zien hoe dat in zijn werk gaat. Geavanceerde technologie en data worden ingezet om ecosystemen en biodiversiteit te herstellen.

Oscar van Zadelhoff
Irene Vernie

 

 

 

 

 

 


Een duurzame klant aan het woord: Rituals
Sinds vorig jaar is Rituals B-Corp gecertificeerd, de hoogste norm op het gebied van maatschappelijk en duurzaam ondernemen. Irene Vernie -HR Director bij Rituals- is vanuit HR betrokken geweest in deze transitie. Zij liet zien hoe zij dit aangepakt hebben en wat de rol van HR daarin is geweest. De waarden van het bedrijf en het merk Rituals spelen hier een cruciale rol in. Er is veel aandacht voor de mensen en ‘rituelen’.

Wat doet BeFrank zelf eigenlijk?
Onze bevlogen Office Manager Joy Hofman nam het publiek mee in de acties die BeFrank en de BeFrankers zelf ondernemen om een steentje bij te dragen. Van geen kartonnen bekertjes meer op kantoor tot afval prikken en van duurzame tips tot een volledig circulair kantoor. De essentie: maak bewuste keuzes. Dat hebben we ook bij dit event gedaan: zoveel mogelijk hergebruik van materialen, duurzame catering, duurzame cadeautjes maar ook bijvoorbeeld het hele event CO2-neutraal maken. Veel gasten spraken lovend over het enthousiasme en de passie van Joy voor dit thema.

Joy Hofman
Thijs Lindhout

 

 

 

 

 

 


Duurzaamheid en werkgeluk
Thijs Lindhout is een veelgevraagd spreker over geluk en succes. Hij doet al meer dan 10 jaar onderzoek naar wat mensen gelukkig maakt in het leven en op het werk. Ook is hij succesvol ondernemer en oprichter van de Duurzame adviseurs. Deze twee onderwerpen combineerde hij deze middag. Wat heeft duurzaamheid met geluk te maken? En wat kun jij eraan doen? Een inspirerend verhaal!

Ontwikkelingen pensioenmarkt
Een Jubileumevent kan niet zonder een terugblik op 10 jaar BeFrank. Want wat is er veel gebeurd in 10 jaar, van start-up naar grown-up. Jan Hein Rhebergen -Commercieel directeur van BeFrank- nam het publiek mee in de highlights en in de ontwikkelingen in de pensioenmarkt. We staan aan de vooravond van een nieuw pensioenstelsel, welke keuzes moet je als werkgever hiervoor maken? Jan Hein liet dit zien aan de hand van 4 overzichtelijke stappen. Om klanten inzicht te geven, ontwikkelden wij een keuzetool die binnenkort live gaat. Ook blikte hij vooruit en bedankte de klanten en adviseurs voor al 10 jaar vertrouwen in BeFrank!