Menu

AMweb: “Pensioenadviseur kan niet om PPI heen”

26 juli 2012

Nieuws

Artikel verschenen op Amweb.nl – 26 juli 2012

De PPI van Brand New Day en ASR heeft in het eerste half jaar van haar bestaan honderd klanten binnengehaald. “De eerste drempel is geslecht”, zegt Pieter van Eijden, commercieel directeur. Ook volgens BeFrank, de eerste PPI van Nederland, is de premiepensioeninstelling volledig ingeburgerd in het Nederlandse pensioenlandschap.

In een half jaar tijd brachten honderd bedrijven hun collectieve pensioen onder bij Brand New Day PPI, de joint venture van ASR en BND die in december 2011 een vergunning van De Nederlandsche Bank kreeg. Volgens Pieter van Eijden vertegenwoordigen die honderd werkgevers zo’n 4.500 deelnemers. “De grootte van de bedrijven is erg divers. Wij mikken met name op het mkb, maar zeggen geen nee tegen grotere werkgevers.”

Ter vergelijking: BeFrank (dochter van Delta Lloyd en BinckBank) dat in juni 2011 het spits afbeet in de PPI-markt, haalde in de eerste zes maanden van haar bestaan ongeveer vijfduizend deelnemers binnen, verdeeld over twintig werkgevers. Nu de BeFrank PPI zijn eerste verjaardagskaarsje uitblaast, noemt het bedrijf geen getallen, maar laat het wel weten “met open armen” op de pensioenmarkt te zijn ontvangen. Onlangs traden Bol.com en Accor Hotels nog toe als klanten.

“De markt heeft behoefte aan een moderne manier van pensioenuitvoering”, aldus BeFrank dat samen met zeven andere pensioenuitvoerders een onderzoek liet doen door bureau Motivaction. Daaruit blijkt dat adviseurs de voorkeur geven aan simpele en transparante pensioenregelingen die goed uit te leggen zijn aan de klant. “Overal in pensioenland wordt op dit moment risico geïntroduceerd”, zegt marketingmanager Frank van Wessel. “Wij zijn daar eerlijk over, daar komt ook onze naam vandaan. Die eerlijkheid wordt kennelijk gewaardeerd. We begonnen met klanten die nog geen pensioenregeling hadden of een beschikbarepremieregeling bij een verzekeraar hadden lopen, maar merken nu ook dat werkgevers met voorheen een DB-regeling voor ons kiezen, of werkgevers vanuit een bedrijfstakpensioenfonds die dispensatie aanvragen en de regeling bij ons willen onderbrengen. Dat past uiteraard ook in de algemene trend richting beschikbarepremieregelingen. Zo houden werkgevers de kosten beheersbaar.”

Lees hier het volledige artikel.