Menu

Kempen Capital Management en BeFrank bieden gezamenlijke pensioenoplossing

3 september 2015

Nieuws

Amsterdam, 3 september 2015 – Kempen Capital Management (KCM) en online pensioenuitvoerder BeFrank gaan een samenwerking aan op het gebied van pensioenoplossingen. Hierdoor wordt het mogelijk om een Defined Contribution- (DC) pensioenregeling onder te brengen bij BeFrank en wordt het vermogensbeheer vervolgens door KCM gedaan. Het bundelen van kennis en ervaring past in de groeistrategie van beide bedrijven.

BeFrank zal naast haar bestaande oplossingen voor vermogensbeheer ook een fiduciaire lifecycle van KCM aanbieden aan relaties van KCM. Met deze samenwerking spelen beide partijen in op een toenemende vraag naar DC-oplossingen.

Synergie

Paul Gerla, directievoorzitter Kempen & Co: “De samenwerking met BeFrank is een mooie stap, waarbij de specialisatie van beide partijen goed tot uiting kan komen. BeFrank is een succesvolle speler met een ondernemend karakter en dat sluit goed aan bij Kempen’s ambitie om onze activiteiten op het gebied van fiduciair management verder uit te bouwen”.
Folkert Pama, directievoorzitter BeFrank, “Wij zien een groeiende behoefte aan DC-oplossingen bij pensioenfondsen. Kempen Capital Management is een kwalitatief krachtig bedrijf die deze groep al met vermogensbeheer bedient. Door nu de handen ineen te slaan, versterken wij elkaar in het bieden van een oplossing. Wij kijken uit naar de samenwerking met Kempen.”

Voor deelnemers bij BeFrank die zelf beleggen, voegde BeFrank tevens enkele KCM fondsen toe aan de keuzemogelijkheden.
Kempen & Co heeft bovendien de pensioenregeling voor haar eigen medewerkers ondergebracht bij BeFrank.

Over Kempen Capital Management

Kempen Capital Management N.V. (KCM) is een 100% dochteronderneming van Kempen & Co en heeft een vergunning als beheerder van diverse beleggingsinstellingen en voor het verlenen van beleggingsdiensten en staat als zodanig onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten.
KCM is een gespecialiseerde vermogensbeheerder en biedt integrale fiduciaire beleggingsoplossingen voor pensioenfondsen, verzekeraars, PPI’s en institutionele cliënten. Daarnaast belegt KCM met een uitgesproken beleggingsstijl in Europese aandelen, obligaties en onroerendgoedfondsen voor diverse institutionele beleggers, stichtingen en vermogende particulieren. KCM streeft naar optimale beleggingsresultaten en werkt met zeer gespecialiseerde management teams. Kempen Capital Management N.V. staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Amsterdam onder nummer 33181992 en houdt kantoor in Amsterdam.

Over BeFrank

BeFrank is sinds 2011 actief in de collectieve pensioenmarkt en is de eerste premiepensioeninstelling (PPI) van Nederland. BeFrank biedt een duidelijk pensioen, heldere communicatie, online dienstverlening en lage kosten. Zij maakt onderdeel uit van de Delta Lloyd Groep.