Menu

Kaya de Lange nieuwe directeur BeFrank 

6 februari 2024

Nieuws

Kaya de Lange (37) wordt per 1 maart 2024 benoemd tot directeur van BeFrank. Zij zal samen met Jan Hein Rhebergen en Sam Knabben de directie vormen.  

Kaya vervulde meerdere senior managementfuncties binnen NN Group. In haar laatste functie was zij verantwoordelijk voor ING Verzekeren in Nederland. Daarvoor is zij verantwoordelijk geweest voor de particuliere schadeverzekeringen van Nationale-Nederlanden en de zorgverzekeringen van OHRA en Nationale-Nederlanden. Ook is zij als manager actief geweest binnen het pensioenbedrijf, waar zij zich richtte op de bediening aan key accounts.  

Kaya de Lange: “Ik heb veel zin om aan de slag te gaan bij BeFrank en weer binnen pensioenen te werken. Voor de sector is er een belangrijke fase aangebroken met de invoering van de Wet toekomst pensioenen. Het is goed om te zien dat BeFrank daar al volop mee bezig is. In mijn werk heb ik de thema’s duurzaamheid, eenvoud en focus op de klant altijd belangrijk gevonden en ik zie daarin een goede match met de strategie van BeFrank. Ik kijk ernaar uit om met het ervaren team de sterke en innovatieve positie in de markt verder uit te bouwen.” 

Gerard van Rooijen, voorzitter Raad van Commissarissen BeFrank: ‘Ik ben blij dat we met Kaya een sterke opvolger hebben gevonden binnen NN Group. Zij heeft veel ervaring opgedaan als senior manager en binnen pensioen. BeFrank voert de eerste regelingen onder de Wet toekomst pensioenen al uit en ik kijk ernaar uit om samen de volgende fase in te gaan. De nieuwe wet biedt veel kansen en Kaya zal zich met BeFrank inzetten om de pensioenmarkt te blijven vernieuwen.’ 

Kaya volgt Sebastiaan van den Dries op die per 1 februari CEO is geworden bij AZL, ook onderdeel van NN Group.