Menu

Impact coronavirus

9 maart 2020

Nieuws

De impact van het coronavirus wordt steeds duidelijker. Grote kans dat er binnen uw organisatie ook voorzorgsmaatregelen worden getroffen. Om u zo goed mogelijk te informeren hebben wij de gevolgen van het coronavirus voor het nabestaanden- en arbeidsongeschiktheidspensioen en de beleggingsrendementen voor u op een rij gezet.

Uitkering bij overlijden of arbeidsongeschiktheid
Het coronavirus heeft geen gevolgen voor de uitkering bij overlijden of arbeidsongeschiktheid. BeFrank heeft deze risico’s ondergebracht bij NN Leven of elipsLife. Bij beide verzekeraars blijven de gevolgen van overlijden en arbeidsongeschiktheid als gevolg van COVID-19 gedekt.

Impact op beleggingsrendementen
Het coronavirus zorgt voor onrust op de financiële markten. Op korte termijn heeft dit impact op beleggingsrendementen. Schommelingen op de beurs komen vaker voor, dit hoort bij beleggen. We beleggen de pensioenpremie op basis van de lifecycle-methode. Dit betekent dat we rekening houden met leeftijd door te focussen op rendement als iemand jong is. Er is dan genoeg tijd om tussentijdse schommelingen goed te maken als de economie weer aantrekt. Naarmate de pensioenleeftijd dichterbij komt, beleggen we geleidelijk met minder risico. Zo zorgen we ervoor dat ontwikkelingen op de beurs minder invloed hebben op het uiteindelijke resultaat.