Menu

Folkert Pama: ‘BeFrank blijft los staan van Delta Lloyd’

25 juli 2014

Nieuws

Onderstaand artikel is op 21 juli 2014 verschenen op AMweb.nl. Auteursrecht is dan ook behouden aan AMweb.nl.

Dat Delta Lloyd nu alle aandelen van BeFrank bezit, heeft volgens directievoorzitter Folkert Pama geen consequenties voor de zelfstandigheid van de premiepensioeninstelling. “Er is sprake van synergie, niet van integratie.”

Vanochtend maakte Delta Lloyd bekend alle aandelen te hebben overgenomen van BinckBank. BeFrank is dus geen joint venture meer. Pama ging er altijd prat op dat de combinatie van beide moeders – een ervaren verzekeraar en een vooruitstrevend IT-platform – het succes van BeFrank vormde.

Gaan jullie dat missen?

Pama: “Nee gelukkig niet. De combinatie blijft nog steeds onze kracht. Wij hebben een contract van zeven jaar met BinckBank voor de levering van IT diensten. Onze administratie blijft apart opereren, los van die van Delta Lloyd.”

Verstevigt Delta Lloyd op deze manier haar greep op BeFrank?

“Wij worden niet geïntegreerd binnen Delta Lloyd of iets dergelijks, wij blijven gewoon los staan. Er zal wel sprake zijn van synergie, zo zijn er dingen bij ons ontwikkeld waar onze moeder ook wel oren naar heeft. Nu wij honderd procent hun eigendom zijn, wordt dat voor hen makkelijker. Ze zijn welkom hoor. Maar synergie is wat anders dan integratie. Delta Lloyd heeft niet voor niks zoveel geld aan deze transactie uitgegeven. Dat ga je niet doen als je het volledig wilt integreren.”

Geen joint venture meer, dus ook geen Binck-mensen meer in de directie?

“Nee, de governance wordt nu ook anders. Mede-directeur Bas van Meegeren heeft per 1 juni een nieuwe functie bij Binck aanvaard. Voordat hij bij BeFrank kwam werkte hij daar ook al. Nu is Rob van Mazijk mijn mede-directeur, hij komt van Delta Lloyd Asset Management.”