Menu

De Duurzame Lifecycle verbeterd!

Een gezonde financiële toekomst gaat hand in hand met een gezonde en eerlijke wereld, vinden wij. Daarom bieden we al sinds 2016 een Duurzame Lifecycle aan. In augustus hebben we het belangrijkste beleggingsfonds in deze lifecycle vernieuwd: net zo duurzaam en met lagere kosten. Goed nieuws dus als je werknemers bij ons duurzaam pensioen opbouwen via de Duurzame Lifecycle. En eigenlijk voor iedereen die overweegt om met zijn pensioen een positieve impact te maken op de wereld.

Lagere kosten

De beleggingen in het Triodos Global Equities Impact Fund zijn vervangen door beleggingen in het nieuwe First Class Sustainable Return Fund. In het nieuwe fonds blijft Triodos Investment Management de vermogensbeheerder. Het duurzame karakter blijft zo behouden, terwijl de beheerkosten bijna de helft lager zijn: 0,32% i.p.v. 0,61%.

Wist je dat je werknemers bij BeFrank zelf kunnen kiezen hoe duurzaam zij beleggen? Goed om je werknemers hier af en toe op te wijzen.

Meer spreiding

Om het fonds naar onze wensen in te richten, is het opgezet door Goldman Sachs Asset Management (GSAM) met Triodos Investment Management als vermogensbeheerder. De onderliggende beleggingen blijven zo voldoen aan de strenge eisen op het gebied van duurzaamheid. In het nieuwe fonds is de spreiding vergroot naar meer bedrijven. En dat alles alléén in organisaties die bijdragen aan een eerlijke, groene en sociale samenleving. Zo beleggen we bijvoorbeeld in Mastercard, Danone en energiebedrijven Accionia en Enphase, wereldwijd actief in zonne-, wind- en biomassa-energie.

Ook een duurzaam pensioen?

Ruim 80% van de werkgevers staat positief tegenover ons duurzame beleggingsbeleid. Benieuwd hoe jij met je pensioenregeling ook een positieve impact kunt maken? Neem contact met ons op, we vertellen je er graag alles over!