Menu

Duurzame Lifecycle vernieuwd

Een gezonde financiële toekomst gaat hand in hand met een gezonde en eerlijke wereld, vinden wij. Daarom bieden we al sinds 2016 een Duurzame Lifecycle aan. Eind augustus vernieuwen we het belangrijkste beleggingsfonds in deze lifecycle: net zo duurzaam en met lagere kosten. Goed nieuws dus als je bij ons duurzaam pensioen opbouwt via de Duurzame Lifecycle. En eigenlijk voor iedereen die overweegt om met zijn pensioen een positieve impact te maken op de wereld.

Meer pensioen door lagere kosten

We vervangen de beleggingen in het Triodos Global Equities Impact Fund door beleggingen in het nieuwe First Class Sustainable Return Fund. In het nieuwe fonds blijft Triodos Investment Management de vermogensbeheerder. Het duurzame karakter blijft behouden, maar de beheerkosten worden lager. Dat betekent uiteindelijk een hoger verwacht pensioen voor al onze deelnemers die meegaan naar het nieuwe fonds. Natuurlijk blijft het verwachte pensioen ook afhankelijk van de beleggingsresultaten.

Duurzaamheidsbeleid en spreiding

Om het fonds naar onze wensen in te richten, wordt het opgezet door Goldman Sachs Asset Management (GSAM) met Triodos Investment Management als vermogensbeheerder. De onderliggende beleggingen blijven zo voldoen aan de strenge eisen op het gebied van duurzaamheid. In het nieuwe fonds is de spreiding vergroot naar meer bedrijven. En dat alles alleen in organisaties die bijdragen aan een eerlijke, groene en sociale samenleving.

Wat merken deelnemers van de wijziging?

Behalve de bovenstaande voordelen voor de pensioenopbouw, merken deelnemers niet veel van deze overgang. Het nieuwe beleggingsfonds vervangt het huidige beleggingsfonds. Eind augustus worden de beleggingen omgezet naar het nieuwe fonds, hier hoeven deelnemers zelf geen actie voor te ondernemen. Door de omzetting kunnen deelnemers in de Duurzame Lifecycle tijdelijk geen beleggingskeuzes maken. Na de overgang is dit wel weer mogelijk.

Ook de pensioenregeling verduurzamen?

Benieuwd hoe je een positieve impact kan maken met de pensioenregeling? Neem contact met ons op, we vertellen je er graag alles over!