Menu

Duurzaamheidsimpact

Wij geloven in een eerlijk pensioen. Waarbij een gezonde financiële toekomst hand in hand gaat met een gezonde wereld. Daarom investeren we pensioengeld in bedrijven die goed omgaan met mens en milieu. En bieden we de mogelijkheid om de CO2-uitstoot van de beleggingen te compenseren. Ook houden we onze eigen footprint zo klein mogelijk

We leggen je graag uit hoe we jouw besparing berekenen. Bekijk op je werkgeversportaal wat jij bespaart met je pensioenregeling.

Hoe berekenen wij jouw besparing?

Beleggingsfondsen zorgen er op verschillende manieren voor dat ze duurzaam beleggen. Dit varieert van enigszins duurzaam tot zeer duurzaam. Om te bepalen hoe duurzaam een fonds belegt, kijken we naar een aantal factoren.

CO2, water en afval

Wij vragen gegevens op over CO2-uitstoot, water- en afvalbesparing van onze beleggingsfondsen en ook van de benchmark van die fondsen. In de benchmark wordt geen rekening gehouden met duurzaamheidscriteria.

We vergelijken de gegevens van het duurzame fonds en de benchmark met elkaar. Dit geeft ons inzicht in het verschil van de CO2-uitstoot en de water- en afvalbesparing tussen de duurzame en niet-duurzame fondsen.

Goed om te weten

De impact op duurzaamheid wordt niet uitsluitend bepaald op basis van CO2-uitstoot, water- en afvalbesparing. Maar wordt ook bepaald door uitsluiting van bepaalde sectoren of bedrijven.

De besparingscijfers geven het gemiddelde over 2023 weer.