Menu

Pensioen met impact bij BeFrank

Wij geloven in een eerlijk pensioen. Daarom beleggen we zo duurzaam mogelijk. We investeren het pensioengeld van je medewerkers in bedrijven die goed omgaan met mens en milieu. Hoe werkt dat?

Bij BeFrank kies je uit drie beleggingsvormen: Passief, Actief of Duurzaam. Dit zijn onze ‘lifecycles’.

Bij alle drie de lifecycles bouwen we het beleggingsrisico af als het pensioen van je medewerkers dichterbij komt. En natuurlijk beleggen we altijd zo duurzaam mogelijk.

Dit zijn de duurzame keuzes per lifecycle:

1. Passieve Lifecycle

We beleggen alleen in bedrijven die volgens ons bijdragen aan een betere wereld. Deze organisaties voldoen aan de tien UN Global Compact Principles. We beleggen bijvoorbeeld niet in de tabaksindustrie of in opkomende landen die hun bestuur niet goed hebben ingericht.

2. Actieve Lifecycle

In de Actieve Lifecycle gaan we een stap verder. Naast de uitsluitingen die wij ook al toepassen in de Passieve Lifecycle spelen duurzaamheidscriteria hier ook een rol bij het vinden van beleggingen die op lange termijn een beter rendement opleveren dan de markt.

3. Duurzame Lifecycle

De naam zegt het al: onze Duurzame Lifecycle is onze meest duurzame beleggingsvorm. We beleggen alleen in ondernemingen, overheden en instanties met een bewezen impact op de wereld.

Druk uitvoeren op bedrijven

Soms is het nodig om druk uit te voeren op bedrijven. Zodat ze duurzame keuzes blijven maken. Hoe onze vermogensbeheerders dat doen?

  • Ze stemmen bij een aandeelhoudersvergadering (‘voting’) en hebben op die manier een stem in het (toekomstig) beleid van het bedrijf.
  • Ze spreken bedrijven aan op hun gedrag of activiteiten. Dit noemen we ook wel ‘engagement’.

Impact maken met pensioen

Bij BeFrank beleggen we zo duurzaam mogelijk. We kiezen beleggingsfondsen met een relatief lage CO2-uitstoot. Maar we kunnen niet helemaal voorkomen dat sommige beleggingen toch CO2 uitstoten. Daarom kan je deze CO2-uitstoot bij ons compenseren. Meer weten? Ontdek hoe CO2-compensatie precies werkt.