Menu

Delta Lloyd volledig eigenaar van BeFrank

21 juli 2014

Nieuws

Delta Lloyd maakt bekend dat zij met BinckBank overeenstemming heeft bereikt over de overname van alle aandelen in BeFrank die door BinckBank gehouden worden. De overnameprijs bedraagt € 19,5 miljoen. BeFrank blijft voor haar dienstverlening gebruikmaken van de kennis en het platform van BinckBank. De dienstverlening voor klanten zal niet veranderen. Door de overname versterkt Delta Lloyd haar profiel op de markt voor collectieve beschikbare premieregelingen.

BeFrank

Delta Lloyd en BinckBank zijn de joint venture BeFrank in 2010 gestart, BeFrank kreeg in 2011 als eerste premiepensioeninstelling (PPI) in Nederland een vergunning van De Nederlandsche Bank. Inmiddels heeft BeFrank een sterke positie in de PPI markt, dankzij innovatieve defined contribution pensioenproducten.

Delta Lloyd bestuursvoorzitter Niek Hoek: “Het verkrijgen van de volledige zeggenschap over BeFrank past in de strategie van Delta Lloyd. Wij richten ons op groei in collectieve pensioencontracten, op eenvoud en hoge klanttevredenheid. Delta Lloyd heeft een stevige positie in de defined benefit markt in Nederland, dit maakt ons ook sterker in de defined contribution markt. De overname levert bovendien synergie op, omdat wij voor onze pensioendienstverlening in de toekomst gebruik kunnen maken van de systemen en online tools die door BeFrank zijn ontwikkeld. BeFrank was al een mooi onderdeel van ons portfolio, en deze transactie bezegelt dat.”

BeFrank directievoorzitter Folkert Pama: “BeFrank komt met deze transactie in een nieuwe fase, waarbij we nog meer kunnen bouwen op de pensioenexpertise van Delta Lloyd. Onze klanten blijven vanzelfsprekend profiteren van de vooruitstrevende producten en volledige online dienstverlening van BeFrank.

De transactie

In deze transactie neemt Delta Lloyd Levensverzekering N.V. alle BeFrank aandelen (50%) over die BinckBank houdt, daarmee komt haar belang op 100%. De transactie is afgerond op 18 juli 2014. De directie van BeFrank is gewijzigd, naast directievoorzitter Folkert Pama is Rob van Mazijk als directeur benoemd. De ondernemingsraden van BinckBank en Delta Lloyd hebben positief geadviseerd over de overname. De transactie heeft geen gevolgen voor medewerkers van BeFrank.
Wilt u meer informatie over dit persbericht:
Woordvoering +31 (0)20 594 44 88
Martijn Donders, Anneloes Geldermans
mediarelations@deltalloyd.nl

Investor Relations +31 (0)20 594 96 93
Roeland Haanen, Hans Duine, Marscha Corzilius
ir@deltalloyd.nl

Over Delta Lloyd NV

Delta Lloyd is al sinds 1807 een vertrouwde partner voor verzekeren, pensioenen, beleggen en bankieren. Ons doel is het bieden van financiële zekerheid, nu en in de toekomst. Wij leveren duidelijke, betrouwbare en hedendaagse oplossingen die voldoen aan de behoeften van onze klanten. Zo creëren wij waarde voor onze klanten, voor onze aandeelhouders en medewerkers. Onze kernmarkten zijn Nederland en België. In Nederland zijn wij actief met de merken Delta Lloyd, OHRA en ABN AMRO Verzekeringen en in België voeren wij het merk Delta Lloyd. Delta Lloyd heeft 5.135 medewerkers (fte’s) in vaste dienst, waarvan 3.833 in Nederland, 1.115 in België en 187 in Duitsland. In 2013 behaalden wij een premie-inkomen van € 4,7 miljard en een netto operationeel resultaat van € 430 miljoen. Ons eigen vermogen bedraagt € 2,9 miljard en wij beheren beleggingen ter waarde van € 78 miljard. Delta Lloyd is genoteerd aan Euronext Amsterdam en Brussel, en opgenomen in de AEX en de BEL-20-index.

Veelgestelde vragen

 1. Waarom verkoopt BinckBank haar aandeel in BeFrank?
  BinckBank gaat zich verder focussen op de bancaire dienstverlening. Voor exacte toelichting op de motivatie van BinckBank verwijzen we naar de website van Binck: www.binck.nl/
 2. Blijft BeFrank zelfstandig of volgt integratie van de organisatie (of delen ervan) met Delta Lloyd?
  BeFrank blijft zoveel mogelijk zelfstandig. Natuurlijk gaan we wel op zoek naar synergie tussen beide bedrijven.
 3. Gaat de strategie van BeFrank wijzigen n.a.v. de overname? Wat betekent dit voor de toekomst van BeFrank?
  De strategie zal door deze overname van de aandelen niet wijzigen. Innovativiteit, online dienstverlening en heldere communicatie blijven de pijlers van onze dienstverlening.
 4. Wat betekent dit voor de samenwerking tussen BeFrank en Binckbank?
  De samenwerking tussen BinckBank en BeFrank is vastgelegd in servicecontracten. De overname heeft hier geen gevolgen voor. De klanten van BeFrank kunnen blijven vertrouwen op de beleggingskracht en kennis van BinckBank.
 5. Per wanneer wordt de overname officieel?
  De overname gaat per direct in.