Menu

BeFrank winnaar Pensioenwegwijzer 2019!

8 november 2019

BeFrank heeft de Pensioenwegwijzer 2019 gewonnen! Daar zijn wij behoorlijk trots op. Elk jaar reikt Wijzer in Geldzaken de Pensioenwegwijzer uit, dit is dé prijs binnen de financiële sector voor organisaties die het maken van keuzes op pensioengebied makkelijker maken. We hebben de prijs gewonnen met onze Activatiemethode. Eigenlijk niet echt een methode, maar simpelweg de BeFrank-manier van werken: écht dicht bij de deelnemer staan.

Wat is dan die Activatiemethode? Wij geven nieuwe deelnemers een warm welkom met een persoonlijke welkomstvideo en door echt dicht bij de deelnemer te staan. We helpen deelnemers letterlijk over de pensioendrempel, we activeren deelnemers in de BeFrank Smoothiebar, of we bieden met vers geschept ijs verkoeling op warme dagen. Wij doen er alles aan om onze deelnemers te activeren. En dat werkt! Inlogpercentages van meer dan 70% zijn eerder regel dan uitzondering. Hierbij dagen we werkgevers ook uit om samen met ons hun werknemers in actie te krijgen, bijvoorbeeld door een target inlogpercentage af te spreken. Want activeren kunnen we niet alleen, dat doen we samen met de werkgever! Ook vinden we het belangrijk om heel Nederland te activeren. Zo organiseerden we onlangs de Nationale BeFit-dag en lieten we mensen in het hele land touwtje springen voor een fit pensioen. In deze video leggen we het nog een keer uit:

Originele gadget waar echt goed over nagedacht is
Martin Flier, directeur Arbeidsverhouding bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, reikte de prijs als juryvoorzitter namens platform Wijzer in geldzaken uit aan onze toppers Hanneke Geluk en Joffry Musch. “Nadat we als juryleden onafhankelijk van elkaar een ranking maakte, bleven er twee eindfinalisten over: a.s.r. en BeFrank. Het juryberaad moest de uiteindelijke doorslag geven. Een enthousiaste presentatie, de mooie combinatie van online en offline contact met de deelnemers, het gebruik maken van de vertrouwensfunctie van de werkgever richting deelnemers en de originele gadgets waarover echt goed is nagedacht gaven de doorslag.”

Bevestiging van de aanpak
“Natuurlijk zijn we supertrots op deze prijs”, aldus Jan Hein Rhebergen, directeur BeFrank. “Dit bevestigt dat onze aanpak werkt én gewaardeerd wordt. Door onze klanten en nu ook door een vakjury. Dat motiveert ons alleen maar meer om door te gaan! Een inlogpercentage van 70% is in deze business al ontzettend hoog, maar dat kan natuurlijk altijd nóg beter. Uiteindelijk willen we dat iedereen met z’n pensioen aan de slag gaat. Daar doen we het voor.”